Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

«Ψαλίδι» 1 δισ. ευρώ στα έσοδα των ΟΤΑ

 Συνάντηση με την ηγεσία των υπ. Εσωτερικών και Oικονομικών θα επιδιώξει η ΚΕΔΚΕ 


Περίπου το 1 δισεκατομμύριο ευρώ υπολογίζεται ότι φτάνουν οι περικοπές των εσόδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2010 εξαιτίας των μειωμένων κρατικών επιχορηγήσεων.

Αποτέλεσμα της δεινής οικονομικής κατάστασης, όπως υποστηρίζουν οι δήμαρχοι, είναι οι ΟΤΑ να μην μπορούν να καταβάλουν τους μισθούς των εργαζομένων και ταυτόχρονα να αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα βιωσιμότητας.

 Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, το οποίο ομόφωνα εξέφρασε την ανησυχία για τη διεκπεραίωση των υποχρεώσεων των δήμων. 

Παράλληλα, οι αιρετοί επεσήμαναν ότι πλέον δεν μπορούν να πάρουν δάνειο για λειτουργικές δαπάνες, καθώς αυτό απαγορεύεται από τον «Καλλικράτη». «Υπό αυτές τις συνθήκες -σημειώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ-, ο «Καλλικράτης» θα έρθει στις 2 Γενάρη του 2011, αλλά μπορεί μέχρι τότε να μην υπάρχουν δήμοι...».

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΚΕΔΚΕ θα επιδιώξει συνάντηση με την ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις και ακολούθως θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

ΕΘΝΟΣ