Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ανεξέλεγκτη η ροή στον κόλπο του Μεξικού



   Ο μηχανισμός της ΒΡ που επέτρεπε την μερική άντληση του πετρελαίου που διαρρέει στον Κόλπο του Μεξικού αφαιρέθηκε, αφήνοντας το αργό να βγαίνει στην θάλασσα με κανονικό ρυθμό, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, ναύαρχος Θαντ Άλεν.

    "Υπήρξε ένα πρόβλημα σήμερα, παρατήρησαν ότι υπήρχε ένα είδος διαρροής αερίου", δήλωσε ο Θαντ Άλεν, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.


    "Ανέφεραν ότι το πρόβλημα προήλθε από μία τηλεκατευθυνόμενη μηχανή που έπληξε έναν από τους αγωγούς του μηχανισμού άντλησης", πρόσθεσε ο αμερικανός ναύαρχος, σημειώνοντας ότι ο μηχανισμός επιθεωρήθηκε και θα μπορούσε να έχει αποκατασταθεί μέχρι το απόγευμα.

    Ωστόσο ο επικεφαλής της ακτοφυλακής προειδοποίησε ότι η επαναλειτουργία του μηχανισμού άντλησης του πετρελαίου θα μπορούσε να πάρει περισσότερο χρόνο.

    Την ίδια ώρα, ο ναύαρχος Άλεν ανακοίνωσε τον θάνατο δύο ανθρώπων που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού. Ο ένας εκ των νεκρών σκοτώθηκε σε δυστύχημα σε μία πισίνα, ενώ ο άλλος την ώρα που βρισκόταν σε ένα πλοίο το οποίο κατευθυνόταν προς την περιοχή της απορρύπανσης της πετρελαιοκηλίδας, ανέφερε ο κ. Άλεν χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο του δεύτερου ανθρώπου.

ΑΠΕ