Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Σημαντική σύσκεψη επαγγελματιών και εμπόρων-Μεγάλη η πτώση του τζίρου

alt

Πολύ σημαντική είναι η σύσκεψη που διοργανώνουν αύριο στις 8.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο, η ΟΕΒΕΚ, ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Ενιαίος Φορέας για τα προβλήματα των επαγγελματιών και εμπόρων της Κέρκυρας.



Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των φορέων έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να ενημερώσουν τα μέλη τους προκειμένου να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, καθώς φαίνεται ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι για τους επαγγελματίες και εμπόρους της Κέρκυρας.


Χ. Μητσιάλης: Μεγάλη η πτώση του τζίρου
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστος Μητσιάλης, μιλώντας το πρωί στο «Ράδιο Επτάνησα» έκανε λόγο για πτώση του τζίρου των καταστημάτων της πόλης της τάξης του 30%, λόγω αφενός της οικονομικής κρίσης και αφετέρου των ιδιαίτερων προβλημάτων της πόλης. «Πλέον δουλεύουμε λίγο και μόνο με τις κρουαζιέρες» δήλωσε επισημαίνοντας και το πρόβλημα του all inclusive που έχει πλήξει όλες τις επιχειρήσεις.

Τα ζητήματα που θα συζητηθούν έχουν και «κερκυραϊκό άρωμα» καθώς η ήδη επιδεινούμενη επιχειρηματικότητα επιβαρύνεται και με τα τοπικά προβλήματα.
«Θα συζητήσουμε για το πρόβλημα της έλλειψης υποδομών όπως το νοσοκομείο, το αεροδρόμιο, το κυκλοφοριακό, η οδοποιία, που έχουν συμβάλει στην πτώση του τζίρου μας» τόνισε ο κ. Μητσιάλης τονίζοντας την αναγκαιότητα κοινού μετώπου όλων των επιχειρηματιών, όλων των κλάδων, ανεξαρτήτως κομματικών ή άλλων παραταξιακών γραμμών.

Και οι ποδηλατοδρόμοι ξανά…
Η στρεβλή εφαρμογή των ποδηλατοδρόμων έχει συμβάλει και αυτή στην επιδείνωση του κυκλοφοριακού στην πόλη και ο κ. Μητσιάλης ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Σωτήρη Μικάλεφ, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για δεκάδες μαγαζιά της πόλης. «Λέμε ναι στους ποδηλατοδρόμους αλλά αφού γίνει μια μελέτη σωστή. Αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει χωρίς καμία λογική ο εμπορικός χάρτης της πόλης με κίνδυνο τον οικονομικό μαρασμό των καταστημάτων» τονίζει.

Τα παράπονα πολλά από καταστηματάρχες της Μεθοδίου, της Αβραμίου, της Πολ. Κωνσταντά, της Γ. Θεοτόκη. «Ευτυχώς ετοιμάζεται από τον Δήμο, το οικόπεδο του πρώην Λυρικού ώστε να γίνει πάρκινγκ, και ευελπιστούμε να δώσει μια ανάσα στην κίνηση των αυτοκινήτων», υποστηρίζει ο κ. Μητσιάλης «γιατί αν δεν υπάρξουν χώροι στάθμευσης και καλή συγκοινωνία, δεν μπορεί να επιτύχει ο θεσμός των ποδηλατοδρόμων».

http://www.corfupress.com