Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Μπάχαλο στην πόλη... Άνω – κάτω η Μεθοδίου με την κατασκευή του ποδηλατοδρόμου






altΑνάστατοι είναι οι καταστηματάρχες της Μεθοδίου με τον ποδηλατόδρομο που φτιάχτηκε στην αριστερή πλευρά του δρόμου, με συνέπεια να μην υπάρχει πλέον καμία θέση (νόμιμη τουλάχιστον) στάθμευσης ΙΧ αυτοκινήτων.


Καθώς η Μ. Μεθοδίου είναι ένας κατεξοχήν εμπορικός δρόμος, που φιλοξενεί επίσης και πολλές πολυκατοικίες γραφείων, η αναστάτωση που προκλήθηκε με την δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην αριστερή πλευρά της εισόδου προς την πόλη ήταν αναμενόμενη.

Καθώς η δεξιά πλευρά είναι κατειλημμένη από τα ταξί η αριστερή πλευρά της οδού ήταν μέχρι πρότινος πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα, που αποφάσιζαν να κάνουν τα ψώνια τους από τα καταστήματα της οδού. Τώρα φαίνεται ότι τα αυτοκίνητα παίρνουν έξωση από την Μεθοδίου, καθώς το όποιο πάρκινγκ γίνεται είναι υπό τον φόβο τσουχτερών προστίμων. Ανάστατοι είναι οι καταστηματάρχες που φοβούνται πτώση του τζίρου τους εξαιτίας και του ποδηλατοδρόμου, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς μιλώντας στο corfupress.com έκαναν λόγο για αναγκαιότητα επανασχεδιασμού της διαδρομής των ποδηλατοδρόμων, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται αλλιώς.

Μάλιστα ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χρήστος Μητσιάλης, που διατηρεί κατάστημα στην Μεθοδίου, έχει γίνει δέκτης παραπόνων από τους συναδέλφους του. «Πρόβλημα υπάρχει και στη Μεθοδίου, αλλά και σε πολλούς άλλους δρόμους, κάτι που συζητάμε με τη δημοτική αρχή, για να δούμε μήπως υπάρξουν αλλαγές» δήλωσε ο κ. Μητσιάλης. Η πλειοψηφία των καταστηματαρχών πάντως τονίζει ότι είναι υπέρ του ποδηλατοδρόμου αλλά ο σχεδιασμός να γίνει βάση των αναγκών της πόλης και λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη θέσεων στάθμευσης και της μη επαρκούς συγκοινωνίας καθώς και της στενότητας των δρόμων σε κάποιες περιπτώσεις.

http://www.corfupress.com