Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Απούσα η Α. Γκερέκου από την ορκωμοσία του νέου Υφ. Τουρισμού




altΤο μεσημέρι ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, απούσας της προκατόχου του Α. Γκερέκου. «Δεν έχω προλάβει να μιλήσω ακόμη μαζί της» δήλωσε ο Γ. Νικητιάδης ερωτηθείς.

Απογοητεύθηκαν όσοι περίμεναν να δουν την Άντζελα Γκερέκου, για τελευταία φορά, σε επίσημη εκδήλωση στο υπουργείο Πολιτισμού, έστω και υποδεχόμενη τον αντικαταστάτη της Γιώργο Νικητιάδη.

Δημόσια τελετή παράδοσης και παραλαβής δεν υπήρξε και η εγκατάσταση του νέου υφυπουργού έγινε πολύ σεμνά και ταπεινά. Έτσι, ήταν αδύνατο να υπάρξουν και «μπηχτές» από πλευράς Γκερέκου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Μπηχτές που ορισμένοι περίμεναν και άλλοι φοβόντουσαν για το ποιοι ή ποιες μεθόδευσαν την «καρατόμησή» της.
Επίσημη δικαιολογία πάντως, σαφώς και υπάρχει στο πρωτόκολλο. Η Α. Γκερέκου δεν ήταν υπουργός, αλλά υφυπουργός, και από τη στιγμή που δεν αντικαταστάθηκε μαζί με αυτή και ο πολιτικός της προϊστάμενος, δεν προβλεπόταν τελετή παράδοσης- παραλαβής.

Ορκίστηκε χθες ο νέος υφυπουργός Τουρισμού
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι η ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του νέου υφυπουργού Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, χοροστατούντος του επισκόπου Ναζιανζού Θεοδωρήτου.
Στην τελετή ήταν παρόντες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σωτήρης Λύτρας.
Μετά το τέλος της τελετής, και απαντώντας στον επίσκοπο, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον τομέα του που αποτελεί βιομηχανία, ο κ. Νικητιάδης είπε ότι ο τουρισμός δεν είναι βιομηχανία αλλά οικονομική οντότητα.

Γ. Νικητιάδης: Δεν έχω μιλήσει με την προκάτοχό μου
Σ τις 20 ερωτήσεις της δημοσιογράφου Μαρίας Νταλιάνη στην εφημερίδα «Τα Νέα» απάντησε ο νέος υφυπουργός Τουρισμού – Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης.
«Ούτε να μιλήσει δεν έχει προλάβει ακόμα με την προκάτοχό του Αντζελα Γκερέκου ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού, ο οποίος σε ότι αφορά τη με συνοπτικές διαδικασίες παραίτησή της υπογραμμίζει ότι στην πολιτική οι καλές προθέσεις δεν αρκούν.
Τα συγκεκριμένα σημεία της συνέντευξής του είναι:
Είναι καλή εποχή για να είναι κάποιος υπουργός;
- Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.
Τι «πλήρωσε» η Αντζελα Γκερέκου;
- Θα φανεί στο μέλλον.
Ντίνος Ρόβλιας, Αντζελα Γκερέκου. «Ιφιγένειες» ή ορθή η αποπομπή τους;
- Η πολιτική μετράει πάντα εκ του αποτελέσματος και αυτό δεν είναι οπωσδήποτε καλό. Δυστυχώς, πολλές φορές οι προθέσεις στην πολιτική δεν αρκούν.
Τι σας είπε η κ. Γκερέκου;
- Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα.

http://www.corfupress.com