Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Επίσκεψη -αστραπή Μουμπάρακ στην Αθήνα



moubarak_papoulias


Κατά την επιστροφή του από τη Βηρυττό, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη-αστραπή στην Αθήνα. 






Ο Aιγύπτιος ηγέτης έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος υπογράμμισε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω διεύρυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη του Χόσνι Μουμπάρακ, εντάσσεται στο διαμεσολαβητικό ρόλο που έχει αναλάβει η Αιγυπτος για την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μεση Ανατολή.
 .
.

Συνάντηση Μουμπάρακ - Κ. Παπούλια

 .

 Ο Πρόεδρος Παπούλιας, παλαιός γνώριμος με τον Πρόεδρο Μουμπάρακ από τη 10ετία του '80 όταν ήταν Υπουργός των Εξωτερικών, υποδέχθηκε με θερμότητα τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, τονίζοντας πως "επιβεβαιώνετε, με την παρουσία σας, ακόμη μια φορά τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών μας".

Ο Κάρολος Παπούλιας, που συζήτησε με το Χ. Μουμπάρακ και το Μεσανατολικό πρόβλημα, εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι "υπάρχουν ακόμη περιθώρια να διευρύνουμε τις επαφές μας στον οικονομικό, στον εμπορικό τομέα".
"Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί Έλληνες επιχειρηματίες επενδύουν στην Αίγυπτο", είπε ο Πρόεδρος και σημείωσε πως οι ελληνικές επενδύσεις είναι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος Μουμπάρακ επεσήμανε πως οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις είναι πολύ παλαιές.
"Υπάρχει μια συνεχής και πολύ παλαιά συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας", είπε και σημείωσε ότι η Αλεξάνδρεια είναι ο μεγαλύτερος μάρτυρας γι'αυτό το γεγονός.
"Η Αλεξάνδρεια είχε πάρα πολλούς Έλληνες και συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα, και πολλοί από αυτούς πήραν την αιγυπτιακή υπηκοότητα", πρόσθεσε.

Πηγή:
ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ