Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Διάσωση της ιστορικής μνήμης




attikos_timvos

Εκδήλωση τιμής και μνήμης εκτελεσθέντων αγωνιστών πραγματοποιείται την Κυριακή 23 Μαΐου και ώρα 11πμ στο χώρο του μνημείου που βρίσκεται μέσα στον περίβολο του Νοσοκομείου "Σωτηρία".


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Μνήμης Εκτελεσμένων Αγωνιστών 1941-1952 "ο Αττικός Τύμβος": "Ο Όμιλος θέλοντας να ολοκληρώσει τον κατάλογο των εκτελεσμένων αντιστασιακών αγωνιστών και να συμπληρώσει το μνημείο, συνέχισε και ολοκλήρωσε την έρευνα και για την περίοδο της γερμανικής Κατοχής. Οι εργασίες συμπλήρωσης του μνημείου θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν τυπικές διαδικασίες.

Παρακαλούμε όλους όσοι γνωρίζουν άτομα που εκτελέστηκαν "εις τον συνήθη τόπον όπισθεν του Σανατορίου Σωτηρία" (όπως αναφέρεται στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου) να έλθουν σε επαφή με το Διοικητικό Συμβούλιο και να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους, δεδομένου ότι δεν ανευρέθησαν αρχεία των κατακτητών που να αναφέρουν στοιχεία των εκτελέσεων και οι καταστάσεις των ονομάτων βασίζονται σε μαρτυρίες συγκρατούμενων , συγγενών και ανακοινώσεις μέσων ενημέρωσης".

Η είσοδος για την εκδήλωση γίνεται από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου.


ΕΡΤ