Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Άνοιξε τις πύλες του το 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη


Το Φεστιβάλ, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 90 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουνίου. 
 
 
 
 
 
 
Εγκαινιάστηκε απόψε το 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας στην παραλία του Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.


Το Φεστιβάλ εγκαινίασε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης. «Οι δυνάμεις του λαού που εκφράζονται πνευματικά, μετουσιώνονται στο σύνολο της ζωής, οικονομικής, πνευματικής και πολιτικής», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπόλαρης.

«Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα των εξωφύλλων που μας πλήγωσαν, ούτε της ήσσονος προσπάθειας, αλλά η πνευματική Ελλάδα της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα του βιβλίου», παρατήρησε με τη σειρά της η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.

Στα εγκαίνια μίλησαν επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης. Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Άγγελος Κολοκοτρώνης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ