Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Reuters: "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί δεν παίρνουν πάνω απο 38%" !

Πανικός στον δικομματισμό που έχουν δώσει παντού εργολαβίες (δελτία ειδήσεων, πληρωμένα blogs κλπ.) μπας και πείσουν τους αναποφάσιστους!
Πανικός έχει καταλάβει και την γραφειοκρατία των Βρυξελλών από το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση σνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...
μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής και κατ'αυτό τον τρόπο να μην εφαρμοστεί στο Μνημόνιο και να πάνε σε συνολική επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του πρακτορείου Reuters και των Financial Times που επικαλούνται μυστικές δημοσκοπήσεις των τελευταίων τριών ημερών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν συγκεντρώνουν πάνω από 38% αθροιστικά!


Το δημοσίευμα επικαλείται τις τελευταίες δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες "Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστό που ενδεχομένως να κυμανθεί στο 38% και το οποίο αντιστοιχεί σε μια ισχνή πλειοψηφία εδρών στο Κοινοβούλιο και αυτή αν καταφέρουν να την έχουν"!


Ο  συντάκτης του αμερικανικού πρακτορείου εκτιμά ότι αν οι δανειστές της Ελλάδας επιδείξουν ακαμψία προς την Ελλάδα τότε οι τριγμοί δεν θα πλήξουν μόνο τη χώρα αλλά συνολικά το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

H βρετανική εφημερίδα Finanacial Times αναφέρει σε άρθρο του ανταποκριτή της στην Ελλάδα ότι :"Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πιθανόν να βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις καθώς δεν αναμένεται να συγκεντρώσουν ποσοστά που θα τους παρέχουν μια άνετη αυτοδυναμία στο νέο συσχετισμό δυνάμεων μετά τις εκλογές της Κυριακής".

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γράφει η εφημερίδα, θεωρούν ότι το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά θα είναι ο πλέον αξιόπιστος σύμμαχος στην εφαρμογή του μνημονίου, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσει να κυβερνήσει. 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr