Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

O Mίκης Θεοδωράκης στηρίζει την προσπάθεια του Α.Τσίπρα να σχηματίσει κυβέρνηση ImageΤην στήριξή του στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξη Τσίπρα και στην προσπάθειά του «να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο» εξέφρασε ο μουσικοσυνθέτης κ. Μίκης Θεοδωράκης. Μάλιστα, κάλεσε τους Ελληνες να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της αναγέννησης.

Οι δηλώσεις του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και ιδρυτή του Κινήματος των Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ) έγιναν το βράδυ της Τρίτης (8.5.2012), μετά την συνάντηση που είχε στο σπίτι του με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μανώλη Γλέζο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο συνταγματολόγος κ. Γιώργος Κασιμάτης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη.

Η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη είναι η εξής: 
«Υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας. Καλώ όλους τους πατριώτες και δημιουργικούς Έλληνες να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της αναγέννησης.
Μίκης Θεοδωράκης, Αθήνα 08-05-2012».

Υπενθυμίζεται ότι η εμπληματική φυσιογνωμία της Αριστεράς και του αγώνα κατά του Μνημονίου, κατά την προεκλογική περίοδο είχε αρνηθεί πρόταση να ενταχθεί ή να στηρίξει τον Π.Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Είναι η πρώτη φορά που δίνει την στήριξή του σ'ένα κόμμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr