Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Υπο παραίτηση ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ;

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR2V5LJKKmLfOp-dpEuMXY3ObQhEbuqat6MeAtacYUQuP12AGtC6Q
Αίνιγμα παραμένει η θέση του αρμόδιου Υπουργού.

Την ώρα που ο έλληνας φορολογούμενος οδηγείται στη φτώχια, ο χορός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με αναθέσεις και κατατμήσεις έργων, φαίνεται πως καλά κρατεί στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας (ΟΛΚΕ).
Εκτεθειμένος φαίνεται πως είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού κ. Στάλιας, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικά ΜΜΕ, κάθε άλλο παρά μπόρεσε να δώσει πιστικές απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα που του τέθηκαν.
Αντιθέτως, τα λεγόμενα του προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Δ.Σ. του οργανισμού, το οποίο εξέδωσε σχετικό Δ.Τ.. που επιβεβαιώνει τακτικές απευθείας αναθέσεων και κατατμήσεων έργων. 

Όχι αδίκως, το συγκεκριμένο ζήτημα - - απασχολεί με ολοένα και πιο έντονο τρόπο  την Κερκυραϊκή κοινωνία, η οποία κάθε άλλο παρά φαίνεται διατεθειμένη να επιδείξει ανοχή σε θέματα οικονομικής διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, ειδικότερα όταν διανύει μια πρωτοφανή επίθεση στο εισόδημα της, ελέω της οικονομικής συγκυρίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Στάλιας, μόλις πριν λίγους μήνες ανέλαβε τα ηνία του ΟΛΚΕ, μέσω της πολλά υποσχόμενης διαδικασίας opengov, με στόχο τη διασφάλιση  του δημοσίου συμφέροντος και τη διαφανή διαχείριση, στο όνομα της ανάπτυξης.
Ωστόσο, σε σύντομο χρονικό διάστημα καλείται να απολογηθεί για τα έργα και τις ημέρες του, οι οποίες ξυπνάνε στους Κερκυραίους μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος, όταν επίσης για θέματα οικονομικής διαχείρισης, είχε γίνει αμέσως αποδεκτή από τον τότε υπουργό Γ. Ραγκούση η παραίτηση της κας Β. Αλεξανδρίδου  από τη θέση της  Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Το ερώτημα που προκύπτει σήμερα είναι εάν η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός κ. Παμπουκης θα επιδείξουν τα ίδια γρήγορα αντανακλαστικά με τον Γ. Ραγκούση, υπενθυμίζοντας στον Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΛΚΕ το παράδειγμα της Β. Αλεξανδρίδου, που δεν είναι άλλο από την παραίτηση για λόγους ευθιξίας…..  
Ίδωμεν….

Ακολουθεί το Δ.Τ. που εξέδωσαν και υπογράφουν τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΛΚΕ.

 
13/07/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου, την απάντηση του Προέδρου του ΟΛΚΕ και κυρίως τους σχολιασμούς που ακολούθησαν από ορισμένα τοπικά ΜΜΕ, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι:

Η βούληση μας ήταν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον ΟΛΚΕ να αντιμετωπιστεί διοικητικά εντός της δικαιοδοσίας του Υπουργείου.
Γι’αυτό μέχρι τώρα δεν είχαμε μιλήσει εκτός των οργάνων του ΟΛΚΕ.
Όμως, οι δημόσιες δηλώσεις του Διευθύνοντα και οι στοχευμένες, συκοφαντικές προς εμάς διαρροές, μας υποχρεώνουν να απαντήσουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Το πρόβλημα που υπάρχει μεταξύ των υπογραφόντων και του Διευθύνοντα αφορά την εκτέλεση κατηγορίας έργων που έγιναν με κατατμήσεις και απ’ ευθείας αναθέσεις. Σταθερή και πάγια θέση μας είναι ότι όλα τα έργα πρέπει να εκτελούνται χωρίς κατατμήσεις, με ενιαίο προγραμματισμό και να διαχειρίζονται με συνθήκες πλήρους διαφάνειας.

Η διαφωνία μας έχει κατατεθεί στα Διοικητικά Συμβούλια από το Μάρτιο και έχει αποτυπωθεί σε αναφορά που έχουμε στείλει στο αρμόδιο Υπουργείο για θέματα ναυτιλίας, από το οποίο περιμένουμε απαντήσεις. Μέχρι τότε, ο ΟΛΚΕ λειτουργεί απρόσκοπτα, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του καταστατικού και του κανονισμού λειτουργίας, στα οποία αποτυπώνονται ξεκάθαρα οι αρμοδιότητες, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις όλων των οργάνων διοίκησης.

Οποιαδήποτε άλλα «σχόλια» για το Δ.Σ. σχετικά με υποκινούμενα κέντρα, πολιτικά γραφεία, συνδιοικήσεις, εσωκομματικές τριβές κ.α. δηλώνουμε ότι είναι ψευδή, συκοφαντικά και το μόνο που κάνουν είναι να αποκαλύπτουν τις προθέσεις και τους ρόλους αυτών που τα υιοθετούν.

Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση μας να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του ΟΛΚΕ με συνθήκες νομιμότητας και πλήρους διαφάνειας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, χωρίς να μας ενδιαφέρουν οι ατεκμηρίωτοι και μονόπλευροι σχολιασμοί, από όποιο κέντρο ανακοινώνονται ή εκπορεύονται.

Χρήστος Τζουβελέκης 
Μαθηματικός- Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΛΚΕ   

Γεώργιος Χονδρογιάννης 
Οικονομολόγος-Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας 

Αθηνά Κουλούρη 
Οικονομολόγος 

Άλκης Μπαλατσινός
Πολιτικός Μηχανικός 

Χρήστος Σιμώνης 
Πολιτικός Μηχανικός 

Αικατερίνη Αθανασίου
Επιχειρηματίας-Πρόεδρος Ναυτιλιακών Πρακτώρων