Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Καυτά ερωτήματα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ προς Παμπούκη για το Λιμάνι της Κέρκυρας (ΟΛΚΕ)

"Τρίλλημα"  βάζει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο χθεσινό της φύλλο 05/07/2011 και στην στήλη των παραπολιτικών, προς τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Χ. Παμπούκη, αναφορικά με τα όσα πρωτοφανή φαίνεται να συμβαίνουν στο Λιμένα της Κέρκυρας και εν προκειμένω στον ΟΛΚΕ. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, παραμένουν ανοιχτά θέματα διαφάνειας, καθώς λόγος γίνεται για σπατάλη και περίεργες διαδικασίες στην ανάθεση έργων, χρηματικού ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. 
Ειδικά σε αυτές τις κρίσιμες για την χώρα και τους πολίτες, οικονομικές συγκυρίες, η πολιτική ηγεσία οφείλει να δώσει απαντήσεις και να δρομολογήσει εξελίξεις με γνώμονα την διαφάνεια και την παραδειγματική τιμωρία των όσων αποδειχθεί ότι έχουν κάνει "παιγνίδια" με δημόσιο χρήμα.

Το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας έχει ως εξής:


Οριστικό ρήγμα μεταξύ των θέσεων του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας και του διευθύνοντος, εξαιτίας της διαπίστωσης του πρώτου ότι, ερήμην του, ο δεύτερος εξακολουθεί να αναθέτει έργα με κατάτμηση. Από σύμπτωση η προηγούμενη αναφορά του Δ.Σ. προς τον απελθόντα υπουργό Γ. Διαμαντίδη έπεσε στη δίνη του ανασχηματισμού. Η τωρινή αναζητάει αποδέκτη στο γραφείο του Χ. Παμπούκη.

Ανοίγονται επομένως τρεις προοπτικές: 

Είτε (α') το Δ.Σ. σφάλλει στις εκτιμήσεις του, οπότε θα πρέπει να έλθει αντιμέτωπο με τις ευθύνες του.
Είτε (β') οι εκτιμήσεις του Δ.Σ. είναι ορθές και, επομένως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται επέμβαση άνωθεν για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του ΟΛΚΕ.

Είτε (γ') οι εκτιμήσεις είναι μεν ορθές, αλλά οι υψηλοί συσχετισμοί των παρασκηνίων θα τις καταστήσουν άκυρες, ως συνήθως. 

Ακόμη ένα σχετικό δημοσίευμα:

http://listonplace.blogspot.com/2011/06/blog-post_2005.html