Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Σ. Καλογιάννης, Γ. Λιμπάντσης, Ν. Λυράκης και Σπ. Τρύφωνας με βαριές κατηγορίες

Ο πρ. μεγαλομέτοχος της Κέρκυρας, Σ. Καλογιάννης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γ. Λιμπάντσης και ο δ/ντης της Ν. Λυράκης, καθώς και ο διαιτητής Σπ. Τρύφωνας είναιι ανάμεσα σ' αυτούς που προτείνεται η δίωξη τους σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα.

Γιατί κατηγορούνται

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΓΙΑΤΙ Η ΛΙΒΥΗ; H κεντρική της τράπεζα έχει περίπου 144 τόνους χρυσού στα θησαυροφυλάκια της!!

Αρκετοί σχολιαστές και αρθρογράφοι έχουν προβληματιστεί από το πραγματικά περίεργο γεγονός, ότι οι επαναστάτες της Λιβύης βρήκαν το χρόνο να συστήσουν τη δική τους κεντρική τράπεζα, πριν καν φτιάξουν κυβέρνηση. Το Economic Policy Journal γράφει: «Ποτέ άλλοτε δεν ακούστηκε, εν μέσω εξέγερσης, να δημιουργείται μια κεντρική τράπεζα. Άρα δεν μιλάμε για κάποιους άξεστους αντάρτες, και μάλλον υπάρχουν κάποιες πολύ ισχυρές επιρροές.» Το CNBC αναρωτιέται: «Πρώτη φορά βλέπουμε επαναστατική ομάδα να προχωρά σε δημιουργία κεντρικής τράπεζας εν μέσω εξέγερσης. Πόσο ισχυροί έχουν γίνει αυτοί οι κεντρικοί τραπεζίτες;»

ΤΑΝΤΙΤΣ «Πολιτική πραγματικότητα η μεγάλη Αλβανία»

Πολιτική πραγματικότητα χαρακτήρισε το σχέδιο δημιουργίας μεγάλης Αλβανίας ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.

«Πολιτική πραγματικότητα η μεγάλη Αλβανία»
Πολιτική πραγματικότητα χαρακτήρισε το σχέδιο δημιουργίας μεγάλης Αλβανίας ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και τόνισε ότι η χώρα του πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε σενάριο, όσον αφορά την επίλυση του προβλήματος του Κοσόβου.

"Είμαι κατά της δημιουργίας μεγάλων εθνικών κρατών στα Βαλκάνια, επειδή αυτό παράγει απρόβλεπτα αποτελέσματα, αλλά η Σερβία ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες έχει λύση, αν κάποιος στη διεθνή κοινότητα τηρεί ευνοϊκή στάση στη δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας", τόνισε ο κ. Τάντιτς.

Η γερμανική ματιά στο κίνημα των αγανακτισμένων

Protesters holding Greek flags face the police in front of the Parliament during a rally against plans for new austerity measures, in central Athens, Wednesday, June 15, 2011. A 24-hour anti-austerity strike by Greece's largest labor unions crippled public services Wednesday, as the Socialist government was to begin a legislative battle to push through last-ditch cost-cutting reforms that will extend beyond its own term in office. (Foto:Lefteris Pitarakis/AP/dapd)

Καθημερινά υπάρχει καταιγισμός δημοσιευμάτων στη Γερμανία για την Ελλάδα. Το κίνημα των αγανακτισμένων όμως σχεδόν αγνοείται – με εξαίρεση χθες. Γιατί, και τί σημαίνουν τα κινήματα αυτά για την ευρωπαϊκή πολιτική;

Πάμε πλατεία; Ένα χιουμοριστικό σύνθημα, το οποίο μέχρι πρόσφατα συμβόλιζε την ανεμελιά των Ελλήνων – και όχι μόνο – έχει μετατραπεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ένα πολιτικό σύνθημα μιας μερίδας πολιτών, οι οποίοι διαφωνούν με συγκεκριμένες πολιτικές και πρακτικές. Πώς όμως γίνεται αντιληπτός ο ρόλος του νέου αυτού φαινομένου στη Γερμανία και ποιές θα είναι οι επιπτώσεις του για την ευρωπαϊκή πολιτική και τον παραδοσιακό ρόλο των κομμάτων; Για το θέμα μιλήσαμε με δυο επιστήμονες: τον Βασίλη Τσιάνο, ο οποίος διδάσκει στο τμήμα κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου και τον Σίμον Τόινε από το Επιστημονικό Κέντρο του Βερολίνου για την Κοινωνική Έρευνα:

Το μυστικό σχέδιο Μέρκελ για τη χρεοκοπία!


greekdebtcrisisΠανικό στο Παρίσι και αναταραχή στους υψηλούς πολιτικούς και τραπεζικούς κύκλους της Αθήνας προκαλεί η πληροφόρηση από το Βερολίνο, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση Μέρκελ ανέθεσε στην Bundesbank και την Ένωση Γερμανικών Τραπεζών να διενεργήσουν τεστ αντοχής του γερμανικού τραπεζικού συστήματος και της κυβέρνησης σε όλα τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα στον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η καγκελαρία και το υπουργείο Οικονομικών ζήτησαν από την κεντρική και τις εμπορικές τράπεζες να συγκροτήσουν ειδική επιτροπή, που θα ολοκληρώσει πολύ σύντομα ειδική μελέτη όλων των σεναρίων αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2011, περιλαμβανομένων των σεναρίων για άμεσο και βαθύ «κούρεμα» πιστωτών.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Χθεσινές φωτογραφίες απο το παρακράτος....




Πολλοί οι συνηρμοί για τους νεκρούς της MARFIN!!

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ένα βήμα πριν το τέλος


«Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να διαπιστώσεις ότι έρχεται η πτώση μιας Κυβέρνησης είναι η απότομη αύξηση της διάχυσης πληροφόρησης προς την Αντιπολίτευση: όχι γιατί έτσι κρίνεται εθνικά σκόπιμο σε στρατηγικό επίπεδο ή γιατί εξυπηρετείται το Δημόσιο Συμφέρον σε τακτικό επίπεδο αλλά απλώς γιατί το βαθύ κράτος αλλάζει μανδύα και γλύφει τον επόμενο», μου είχε πει πριν από πολλά χρόνια ένας περίεργος τύπος. Μη θέλοντας να πιστέψω το εύρος της συστεμικής σήψης σε τόσο κρίσιμα πόστα, είπα να ψάξω παραδείγματα κάπου αλλού.

Και, ως εκ του θαύματος, προτού αλέκτωρ λαλήσει τρεις από την διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού για την υλοποίηση των επόμενων εκλογών το 2013, στο τέλος δηλαδή της θητείας της παρούσας Κυβέρνησης, δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα του ante portas τέλους της έκαναν την εμφάνισή τους.

"Τρελά" οικονομικά μέτρα που οδηγούν σε λαϊκή έκρηξη - Ποια είναι όλα τα μέτρα που (μας) παίρνουν


http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/06/AGANAKTISMENOI12-300x248.jpg

Mε στόχο την εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ τον μήνα, μέχρι το τέλος της χρονιάς η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί ποτέ σε δημοκρατικό κράτος της Ευρώπης. Κορυφαίο όλων: Η επιβολή έκτακτης εισφοράς 3% για τέσσερα χρόνια σε εισοδήματα πάνω από 10.000 ευρώ και 1% για πάνω από 8.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας (από 400.000), θα διαμορφωθεί το ύψος του αφορολογήτου ορίου πάνω από το οποίο θα επιβάλλεται Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. Το νέο «χαράτσι» στα ακίνητα θα κληθούν να το πληρώσουν περισσότεροι από 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.
Θα απαιτούνται όμως στο εξής τριπλάσιες αποδείξεις για την κατοχύρωσή του αφορολόγητου, δηλαδή 30% αντί 10% στα εισοδήματα 6.000-12.000 ευρώ το χρόνο.

Ένα σενάριο για την Τουρκία! Διαβάστε και κρατήστε το στο συρτάρι σας.


του Σάββα Καλεντερίδη
 
Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ο προεκλογικός αγώνας στην Τουρκία και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν θα καταγάγει σημαντική νίκη, πετυχαίνοντας ποσοστό που θα ξεπερνά του 45%. Το κρίσιμο για την επιβίωση της κυβέρνησης Ερντογάν, παρά τα υψηλά ποσοστά που θα λάβει στις εκλογές, είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει σε δυο βασικά ζητήματα. Το ένα είναι το λεγόμενο "βαθύ κράτος" και οι μηχανισμοί του, ο ισχυρότερος από τους οποίους είναι οι ίδιες οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, και το άλλο είναι το Κουρδικό Ζήτημα.
Το βαθύ κράτος αποτελεί φυσική και πολιτική απειλή για τον ίδιο τον Ερντογάν και για το κόμμα του, και θα εξηγήσουμε γιατί.