Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών



 Στις 12 Μαΐου και με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας ξεκινούν εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες και θα λήξουν στις 25 του ίδιου μήνα με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τα μαθήματα θα λήξουν στα σχολεία στις 10 Μαΐου.

Στα Επαγγελματικά Λύκεια οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν επτά ημέρες αργότερα, στις 19 του μήνα με την νεοελληνική γλώσσα και θα λήξουν την 1η Ιουνίου.


Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 27-5-2011 και θα διενεργηθούν με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.


Στα Επαγγελματικά Λύκεια, οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 2-6-2011 και θα διενεργηθούν με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.


Την ερχόμενη εβδομάδα όμως θα ανακοινωθεί από το υπουργείο και ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.


Όπως δηλώνουν στο «BHMA» ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, οι εισακτέοι εφέτος θα είναι δραστικά λιγότεροι από την περυσινή χρονιά - οπότε είχαν φθάσει τις 88.000 - πιθανότατα κάτω και από τα 84.000 άτομα.


Τις θέσεις αυτές αναμένεται ότι θα διεκδικήσουν περίπου 100.000 άτομα.


Το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελληνίων εξετάσεων της τελευταίας τάξης των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Τον Ιούνιο, όπως κάθε χρονιά θα γίνουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων (11 με 20 του μήνα.


Το πρόγραμμα των Πανελληνίων Εξετάσεων

ΤΟ ΒΗΜΑ