Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Απεργίες στον ΟΤΕ και μποϋκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σε όλο τον όμιλο του ΟΤΕ, δηλαδή τόσο στον οργανισμό όσο και στις θυγατρικές του, εξήγγειλε για την Παρασκευή 4 Μαρτίου η Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ).
Φωτογραφία αρχείου, από παλαιότερες κινητοποιήσεις στον ΟΤΕ
 
Φωτογραφία αρχείου, από παλαιότερες κινητοποιήσεις στον ΟΤΕ Η ομοσπονδία προειδοποιεί με νέες κινητοποιήσεις από την Τρίτη 8 Μαρτίου και καλεί τον ΟΤΕ  και την Cosmote να μην προχωρήσουν στις 120 απολύσεις στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, που ανακοινώθηκαν χθες.
Παράλληλα η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους στον όμιλο του ΟΤΕ να μποϋκοτάρουν όλα τα γερμανικά προϊόντα " γιατί επιτέλους θα πρέπει και οι 'στρατηγικοί σύμμαχοι' να καταλάβουν ότι δεν θα γίνουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ αλλά και της χώρας, οι 'κουβαλητές' των κερδών των επενδύσεών τους  ούτε τα θύματα των εκβιαστικών διλημμάτων τους", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.
Εντωμεταξύ αύριο αναμένεται συνάντηση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Park στην λ. Αλεξάνδρας, ενώ την Πέμπτη, εκτός απροόπτου εργαζόμενοι της cosmote θα μεταβούν στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των απολύσεων.
Από την μεριά της η cosmote κανει λόγο για "από κοινού λύση της συνεργασίας" αφού, εκτός από τη νόμιμη αποζημίωση όσοι από τους εργαζόμενους δεχτούν να αποχωρήσουν θα πάρουν επιπλέον "προνομιακά πακέτα" με επιπλέον μισθούς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανάλογα με τα χρόνια του εργαζόμενου στην υπηρεσία και την οικογενειακή του κατάσταση.
 
Απολύσεις και στον "ΓΕΡΜΑΝΟ"

Η θυγατρική εταιρία και νέο απόκτημα της Cosmote , "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" θα προβεί επίσης σε απολύσεις 150 εργαζόμενων από τον όμιλο. 

ΕΛΥΕΘΕΡΟΤΥΠΙΑ