Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Ποιοί ήταν οι νεκροί αστυνομικοί - Επέστρεψε εσπευσμένα ο Παπουτσής απο Άγκυρα

Τα θερμά μας συλλυπητήρια...   

Αστυφύλακας ετών 22

ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος, 22 ετών, κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας την 01/07/2009 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής. 

Ειδικός φρουρός ετών 23


Ειδικός Φρουρός : ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗΣ Ιωάννης, 23 ετών, κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας την 19/10/2008 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής.


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δείξει πως διαθέτει αντανακλαστικά και δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει τη διαχείριση του θέματος με την δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στα χέρια του υφυπουργού Όθωνα. Αποτελεί αίνιγμα αν ο κ. Παπουτσής έρχεται εκτάκτως από την Άγκυρα στην Αθήνα μόνο για να συλληπηθεί τις οικογένειες ως όφειλε αλλά και για να τονώσει το ηθικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Ίσως όμως η νυχτερινή αυτή του άφιξη στην Αθήνα, με αεροσκάφος της Τουρκικής κυβέρνησης να σηματοδοτήσει και ραγδαίες εξελίξεις στις επικείμενες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. Είναι η πρώτη κρίση που αντιμετωπίζει στην Κατεχάκη, με το αίμα δυο νέων παιδιών που εκτελέστηκαν στην άνιση καθημερινή μάχη του σκληρού εγκλήματος του δρόμου. Με την παρουσία Παπουτσή στην Άγκυρα θα εξετάζονταν και η πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας, που συνεκλήθη για πρώτη φορά στις 14 Μαΐου 2010 υπό την προεδρία των Πρωθυπουργών Ελλάδος και Τουρκίας, κ. Γεωργίου Α. Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντίστοιχα. Η επίσκεψη εργασιας που πραγματοποιούσε από χθες έγινε ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Μπεσίρ Αταλάι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που θα γινόταν το πρωί της Τετάρτης 2 Μαρτίου, θα γινόταν επισκόπηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε θέματα εσωτερικών υποθέσεων και δημόσιας ασφάλειας, υπό το φως των αποτελεσμάτων του τελευταίου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που συνήλθε στις Βρυξέλλες. Στο τραπέζι θα εξεταζόταν θέματα που άπτονται της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών, την εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας όσον αφορά στην επανεισδοχή, τη συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ – Τουρκίας , καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με όσα διαδραματίζονται σε χώρες της Β. Αφρικής.


crimeonair