Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Συνέλαβαν 44χρονο γνωστό Κερκυραίο επιχειρηματία με κοκαΐνη, σφαίρες και καταθέσεις 1 εκ. ευρώ


Στη σύλληψη ενός 44χρονου γνωστού Κερκυραίου επιχειρηματία, αλλά και ενός άλλου Αλβανού επιχειρηματία προχώρησαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών στο λιμάνι της Κέρκυρας.


Τον παρακολουθούσαν 

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα τον 44χρονο Κερκυραίο, και την Πέμπτη το απόγευμα τον συνέλαβαν στο λιμάνι, όταν παρέλαβε ένα σάκο από ιδιοκτήτη πλοιαρίου, που εκτελεί το δρομολόγιο Κέρκυρα – Άγιοι Σαράντα.

Γεμάτο σφαίρες, φουλ στην κόκα το σπίτι
 
Σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στον σάκο, βρήκαν 139 σφαίρες για περίστροφο Τοκάρεφ.
Εν συνεχεία, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του Κερκυραίου επιχειρηματία, κατά την οποία βρέθηκαν 340 γρ. κοκαΐνης, μια ζυγαριά ακριβείας, αλλά και ένα βιβλιάριο καταθέσεων ύψος πάνω από 1 εκ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
 
Ανακοίνωση εξέδωσε κι η ΑΔ Κέρκυρας στην οποία αναφέρει τα εξής:
Συνελήφθησαν την 17-03-2010 και ώρα 15:30΄στο Ν. Λιμάνι Κέρκυρας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, ηλικίας 28 και 44 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο ανωτέρω 44χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες κοκαΐνης, τις οποίες προμηθεύεται από την Αλβανία, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε εντός του αυτοκινήτου του να αναμένει, την άφιξη του πλοίου, που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια Κέρκυρα – Αγ. Σαράντα Αλβανίας.

Κατά την άφιξη του πλοίου, αποβιβάστηκε ο 28χρονος ο οποίος επιβιβάστηκε στο όχημα του 44χρονου και του παρέδωσε εκατόν τριάντα εννέα (139) φυσίγγια διαμετρήματος 7,62Χ25.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία και στο κατάστημα του 44χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους τριακοσίων σαράντα (340) γραμμαρίων περίπου
Ένα (1) κάλυκας διαμετρήματος 7,62Χ25.
Έξι (6) δισκία ΧΑΝΑΧ
 
Τριάντα τέσσερα (34) βιβλιάρια καταθέσεων 

Μία ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης.
Επίσης, στην κατοχή των ως άνω κατηγορούμενων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2843,00 ευρώ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης για αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

corfupress