Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Γκερέκου: Έρχεται Χρυσο(ς)χοΐδης με τουριστικό αναπτυξιακό 30 εκ. €!

Μήπως τελικά όντως πλησιάζουν εκλογές; Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας (πιθανότατα Τετάρτη ή Πέμπτη) μετατίθεται η επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κέρκυρα, προκειμένου να ανακοινώσει «πανηγυρικά» την απεμπλοκή της χρηματοδότησης του έργου των φραγμάτων αλλά και ένα ακόμα πρόγραμμα ύψους περισσότερων από 30 εκ. ευρώ για την Κέρκυρα σε βάθος πενταετίας, από πόρους του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο θα διατεθεί σε ένα μέρος από το ΕΣΠΑ του εν λόγω υπουργείου και το υπόλοιπο από το αναπτυξιακό πρόγραμμα και θα έχει ως στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών στο νησί της Κέρκυρας, κυρίως ως προς τις δημόσιες υποδομές. Αν και λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινώσει επί τόπου ο κ. Χρυσοχοΐδης, η ερμηνεία του τί σημαίνει τουριστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Κέρκυρα, μάλλον περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα έργων από δρόμους μέχρι ενίσχυση επιχειρήσεων τουρισμού και προβολής.

Επιβεβαίωση από Γκερέκου


Για την πρόθεση Χρυσοχοΐδη να ανακοινώσει ένα τέτοιο αναπτυξιακό, μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ στην Κέρκυρα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, η οποία ως παραδείγματα δράσης έφερε τις υποβαθμισμένες από πλευράς κίνησης τα τελευταία χρόνια περιοχές του Ύψου και του Κάβου, για τη μεν πρώτη με μεταφορά του δρόμου από την παραλία σε σημείο πίσω από τον οικισμό, για τον Κάβο με δράσεις ανάπλασης και προβολής.


Από που τα λεφτά;

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει, είναι από που θα βρεθούν έστω και για τα επόμενα χρόνια τόσα χρήματα (το ποσό αυτό είναι το 1/4 του ΕΣΠΑ για όλο το πρόγραμμα σε όλα τα Επτάνησα!) Πόσο μάλλον όταν φαίνεται πως μεγάλο μέρος του προγράμματος σκοπεύεται να δοθεί από το ΠΔΕ.

Για τα φράγματα


Όσον αφορά την υπόθεση του έργου των φραγμάτων, η Α. Γκερέκου αναφέρθηκε σε επικοινωνία της με τον Υπουργό Ανάπτυξης ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι πήρε το «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες και εντός των αμέσως προσεχών μηνών θα γίνει η δημοπράτηση με τον προϋπολογισμό να παραμένει στα 285 εκ. ευρώ περίπου.


Λόγω Εθνικού Συμβουλίου


Ας σημειωθεί ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης επρόκειτο να μεταβεί στην Κέρκυρα αυτή την Παρασκευή, όμως η επίσκεψη αυτή αναβλήθηκε λόγω της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που ορίστηκε για την ίδια ημέρα.

  
corfupress