Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

DT: Aποπομπή του επικεφαλής για την Ευρώπη

Ο Γκίντο Κέρκοφ
Ο Γκίντο Κέρκοφ


Η ανακοίνωση της Deutsche Telekom EΔΩ

Το ρεπορτάζ των Financial Times Deutschland, με τίτλο «Η Telekom αποπέμπει τον επικεφαλής της για την Ευρώπη Kέρκοφ», επιβεβαιώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως ανακοίνωσε επισήμως η Deutsche Telekom, ο επικεφαλής του οργανισμού για την Ευρώπη Γκίντο Κέρκοφ υπέβαλε την παραίτησή του.


Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ρενέ Όμπερμαν είναι «πολύ δυσαρεστημένος» με την πορεία των εργασιών της Τelekom στη ΝΑ Ευρώπη.


Η DT ανησυχεί κυρίως για τη συμμετοχή της στον ελληνικό ΟΤΕ, που κατά 30% είχε εξαγοράσει το 2008 έναντι 4 δισ. ευρώ, αλλά την αμέσως επόμενη χρονιά αναγκάστηκε να παραγράψει περί τα 500 εκατ. ευρώ.


Σε σχετικό δημοσίευμα
της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει ότι ο Γκίντο Κέρκοφ δεν είχε πλέον κάλυψη από τα υψηλά κλιμάκια του ομίλου, ενώ καθοριστικό ρόλο στην απομάκρυνσή του φέρεται να έπαιξε σκάνδαλο διαφθοράς με θυγατρική της Τelekom στην ΠΓΔΜ.

Όπως μεταδίδει η DT, πρόσφατα ο Κέρκχοφ, σε συνέντευξη στους FTD, είχε κάνει λόγο για την προοπτική κατάργησης θέσεων και μείωσης μισθών στον ΟΤΕ. Ο 43χρονος μάνατζερ έγινε μέλος του Δ.Σ. της Telekom μόλις τον Απρίλιο του 2009. Έκτοτε δέχτηκε επανειλημμένα επικρίσεις για ελλιπή γνώση της αγοράς. 

ΣΚΑΙ