Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Υπουργείο Οικονομικών: Καθορίστηκαν τα τεκμαρτά εισοδήματα για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων


Τα ποσά φόρου που καταβάλλουν οι εν λόγω επιχειρηματίες αντιστοιχούν στα ποσά –που εμφανίζονται στους πίνακες- καθαρού εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, με βάση την κλίμακα του άρθρου 9 του Κ.Φ.Ε. και το αφορολόγητο ποσό των τέκνων.
Τα ποσά καθαρού εισοδήματος των Πινάκων 1,2,3 και 4 που αντιστοιχούν στα τρία παιδιά προσαυξάνονται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί πάνω από τα τρία που συνοικούν με το φορολογούμενο και τον βαρύνουν.
Τέλος, επισημαίνεται ότι τα ποσά των Πινάκων 1 έως και 4 ισχύουν και για τα πρόσωπα που αποκτούν εισοδήματα από την εκμετάλλευση ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων που βρίσκονται σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν.2836/2000 καταβάλλουν το φόρο της παρ.6 του άρθρου 33 του ν.2238/1994 μειωμένο κατά ποσοστό 40%.
Τα ποσά καθαρού εισοδήματος που αντιστοιχούν στα τρία  παιδιά προσαυξάνονται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί πάνω από τα τρία που συνοικούν με το φορολογούμενο και τον βαρύνουν.
Το ποσό του εισοδήματος που αντιστοιχεί στο ποσό του φόρου που καταβλήθηκε από το φορολογούμενο με βάση τους παραπάνω πίνακες, θα γραφτεί από αυτόν στους κωδικούς 659-660 του Πίνακα 6 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011.

Αυτό, προκειμένου με το ποσό αυτό εισοδήματος ο φορολογούμενος να μειώσει την ετήσια δαπάνη διαβίωσης με την οποία ενδέχεται να επιβαρύνεται στη συγκεκριμένη χρήση ή να επικαλείται αυτό στο μέλλον για μείωση του τεκμηρίου, ως κεφάλαιο που απαλλασσόταν από το φόρο και δεν αναλώθηκε.

TO BHMA