Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Φάκελος – βόμβα στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Εξουδετερώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ
 
http://www.trikalanews.gr/images/news/127749259475_lrg.png 
Παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη στη 1:35 το μεσημέρι στο υπουργείο Δικαιοσύνης από κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, ο φάκελος έφθασε το πρωί με «κούριερ» από τη Νέα Ιωνία και είχε ως παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό.
Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, ως αποστολέας φέρεται η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ασκούμενων Δικηγόρων».
Οι υπάλληλοι θεώρησαν ύποπτο τον φάκελο και τον έβγαλαν έξω όταν τον είδαν, καλώντας ταυτόχρονα την αστυνομία.
Το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ έκανε ελεγχόμενη έκρηξη και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός έχει ομοιότητες με αυτούς που είχαν αποσταλεί τον περασμένο Νοέμβριο σε πρεσβείες και άλλους στόχους, ενέργεια για την οποία συνελήφθησαν δύο άτομα. Ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί αν εστάλη από τον ίδιο χώρο ή αν σχετίζεται με την προηγούμενη ενέργεια.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Συμπαράσταση στο υπ. Δικαιοσύνης από την ΟΔΥΕ
Τα μέλη της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), με αφορμή την σημερινή ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαρ. Καστανίδη, αλλά και την αλληλεγγύη τους, στους εργαζόμενους του Υπουργείου και καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιθέσεις και πρακτικές τυφλής βίας.
Η ΟΔΥΕ υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι: «Γι άλλη μία φορά δυνάμεις που αρέσκονται στην τυφλή βία, δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά, έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ζωές, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με βόμβα, που ευτυχώς για τον παραλήπτη υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και τους εργαζόμενους, στο κτίριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης μόνον ανησυχία δημιούργησε».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ