Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Αναμένουν έξαρση της γρίπης

Αναμένουν έξαρση της γρίπης
Έξαρση της γρίπης αναμένουν στους προσεχείς δύο μήνες οι ιατροί, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες στις αρμόδιες για την καταπολέμηση του ιού υπηρεσίες, οι οποίες λαμβάνουν έκτακτα μέτρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών, καθημερινά καταγράφονται τρεις νεκροί και περισσότερα από δέκα κρούσματα από τη γρίπη.

Όπως έγινε δε γνωστό από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ,έως το τέλος της περασμένης εβδομάδας είχαν καταγραφεί 48 νεκροί και 193 σοβαρά περιστατικά, τα οποία διακομίστηκαν για νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Την Παρασκευή έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και 11 εισήχθησαν για νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ τα κρούσματα γρίπης είναι περισσότερα από τα αντίστοιχα της χρονικής περιόδου 2008 – 2009 και αγγίζουν εκείνα της πανδημίας που σημειώθηκε το χρονικό διάστημα 2009 – 2010
Αυτή την χρονική στιγμή, ένα στα δύο δείγματα τα οποία στέλνουν οι γιατροί για ανάλυση βρίσκονται τελικά θετικά για τον ιό της γρίπης, και, σχεδόν στο σύνολό τους, αφορούν τον ιό Α (Η1Ν1)2009.
Πάντως, σε περίπτωση που ο ιός της γρίπης εξαπλωθεί και άλλο, το υπουργείο Υγείας έχει συμφωνήσει να χρησιμοποιηθούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία για την νοσηλεία ασθενών και μονάδες εντατικής θεραπείας ιδιωτικών νοσηλευτικών κέντρων. 

ΕΘΝΟΣ