Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις γιατρών-φαρμακοποιών


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRtLuIOcBSWL9XI_Q9uBAaQt04rmZpelJdl5C_Jr0El0clGIFyLcvmtXRabWX7RO9PzUC53Ni7sCvFJORDNunaCCaWsX7801da7p2elQRvyZsmppDXSy_uxQv4JliXcbtOoa_XSLZLGhQ/s1600/IKA+OYRA.jpg

Σκληραίνουν την στάση τους οι γιατροί εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία, την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι γιατροί των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους έως και την ερχόμενη Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, ενώ η Ομοσπονδία των γιατρών όλων των νοσοκομείων της χώρας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε να κηρύξει τριήμερη απεργία από την ερχόμενη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου.
Από την πλευρά τους, οι γιατροί του ΙΚΑ προχωρούν σε επ' αόριστον απεργιακή κινητοποίηση.
Την ίδια στιγμή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προκήρυξε απεργία και για αύριο Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, ενώ μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά απειλεί με πειθαρχικές κυρώσεις όσους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ δεχτούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ σε εφαρμογή της χθεσινής απόφασης των υπουργείων Υγείας και Εργασίας.
Οι γιατροί ζητούν να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο και να αρχίσει διάλογος από μηδενική βάση, ενώ κατηγορούν τον υπουργό Υγείας πως προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.
«Δεν θα αποσύρουμε ένα σχέδιο νόμου που φέρνει τον γιατρό κοντύτερα στον πολίτη», απαντά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Υπενθυμίζεται πως αύριο Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου θα είναι κλειστά και τα φαρμακεία όλης της χώρας, έπειτα από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Ειδικά στην Αττική, όμως, θα είναι κλειστά και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, έπειτα από απόφαση της γενικής συνέλευσης των φαρμακοποιών-μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).
Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.
* Την αντίθεσή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις εκφράζει με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ.
Οι διευθυντές του ΕΣΥ χαρακτηρίζουν «θέατρο του παραλόγου» τα γεγονότα στο υπουργείο Υγείας τα τελευταία 24ωρα και προσθέτουν ότι  για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια γίνεται μια προσπάθεια στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ