Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η βρετανική υποκρισία συνεχίζεται – ως «αποικιοκράτης» κυβερνήτης στην Αίγυπτο ο Κάμερον!

"Με την συμφωνία του προηγούμενου Ιουλίου η BP κατέχει πλέον το 80% των ενεργειακών αποθεμάτων της Αιγύπτου"
http://corfuonair.blogspot.com/2011/02/blog-post_6515.html

'Disgrace': Prime Minister David Cameron with Field Marshal Mohammed Tantawi in Cairo. Visiting the country with eight defence firms, Mr Cameron was the first world leader to visit Egypt since Mubarak stood down

Πληρωμένος σύμβουλος του Γκατάφι ο Τόνυ Μπλέαρ;


Για υποκρισία κατηγορήθηκε από τις βρετανικές εφημερίδες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον. Με τον χαρακτηριστικά ειρωνικό τίτλο « Η υποκρισία συνεχίζεται: Ο Κάμερον με εμπόρους όπλων μαζί του πάει στην Αίγυπτο να προωθήσει δημοκρατία», η Ντέιλι Μέιλ επιτίθεται και εκθέτει τον Βρετανό πρωθυπουργό με τεράστιες φωτογραφίες και καυστικές λεζάντες.


Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο (Ντέιλι Τέλεκραφ) το ταξίδι του Κάμερον στην Αίγυπτο, δέκα μέρες μετά την πτώση του Μουμπάρακ, φάνηκε κάτι σαν «πραξικόπημα» εις βάρος της Ευρωπαικής Ένωσης και της υπεύθυνης για Εξωτερικής Υποθέσεις (της ΕΕ) λαίδης Άστον! Η οποία ήδη ετοιμαζόταν για επίσκεψη στην Αίγυπτο (πήγε την Τετάρτη) και ευελπιστούσε ότι σίγουρα θα ήταν εκείνη η «πρώτη ηγέτιδα της Δύσης» που θα επισκεπτόταν την χώρα. Την παράσταση όμως έκλεψε ο Κάμερον και την άφησε στα κρύα του λουτρού.


Το κυριότερο της όλης υπόθεσης όμως είναι η απροκάλυπτη ενέργεια του Βρετανού πρωθυπουργού να πάει πρώτος στην Αίγυπτο, να διδάξει... δημοκρατικούς θεσμούς, με πλάι του 8 αντιπροσώπους αμυντικών όπλων που αναζητούν πελάτες στα πλαίσια τετραήμερης περιοδείας του στην περιοχή.
Χαρακτηριστική η φωτογραφία της Ντέιλι Μέιλ με την λεζάντα:

«΄Ονειδος: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον με τον Στρατάρχη Μοχάμετ Ταντάουι στο Κάιρο. Επισκέπτεται τη χώρα με οκτώ εταιρείες αμυντικών όπλων. Ο κ. Κάμερον ήταν ο πρώτος ηγέτης να επισκεφθεί την Αίγυπτο από την πτώση του Μουμπάρακ».

Οι επικριτές του Κάμερον εξέφρασαν την έκπληξή τους να ηγείται αποστολής για την πώληση όπλων στους Άραβες δικτάτορες τόσο σύντομα μετά που ο Συνταγματάρχης Γκατάφι πιθανόν να χρησιμοποίησε βρετανικά όπλα για να δολοφονήσει εκατοντάδες συμπατριώτες του στη Λιβύη.

Μεταξύ των μεγάλων αφεντικών των κυριοτέρων βρετανικών εταιρειών αμυντικών συστημάτων και όπλων που συνόδεψαν τον Βρετανό πρωθυπουργό στην τετραήμερη περιοδεία του σε αραβικές χώρες (μετά την Αίγυπτο πήγε στο Κουβέιτ), ήταν τα αφεντικά των BΑe Systems, Qinetiq, Thales, Cobham Group, Ultra Electronics, Rolls Royce, Babcock International Group και Atkins.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του βρετανικού Τύπου, η σημερινή βρετανική κυβέρνηση μετά την ανάδειξη της στην εξουσία πώλησε στην Λιβύη μεγάλο αριθμό όπλων και δακρυγόνων. Εσπευσμένα το περασμένο Σαββατοκύριακο το Φόρειν ΄Οφις και το Υπ. Άμυνας απέσυραν 8 άδειες εξαγωγής τέτοιων προς την Λιβύη από φόβο να μην έχουν χρησιμοποιηθεί βρετανικά όπλα για την σφαγή εκατοντάδων διαμαρτυρομένων.

΄Οπως έγραψα σε άρθρο μου την περασμένη εβδομάδα με τίτλο «Αίγυπτος: Ποίος θα επικρατήσει Ουάσιγκτον ή Λονδίνο;», η βρετανική εταιρεία BP ήδη επικρατεί στην Αίγυπτο με το 80%. Τώρα επιβεβαιώνονται όλα όσα έγραψα με την επίσκεψη του Κάμερον στην Αίγυπτο και τους σκοπούς του ταξιδιού του.

Στα πλαίσια των αποκαλύψεων ο βρετανικός Τύπος φανέρωσε και το εξής: Ότι το 2009 η τότε Εργατική κυβέρνηση του Λονδίνου ήταν που έβαλε αφόρητες πιέσεις στις νομικές αρχές της Σκωτίας να αφήσουν ελεύθερο τον Λίβυο Μεκραχί, να επιστρέψει στην Λιβύη, τον καταδικασθέντα για την βομβιστική ανατίναξη του αμερικανικού αεροπλάνου πάνω από το Λόκερπυ της Σκωτίας, με το πρόσχημα ότι έπασχε από καρκίνο. Κάτι που άφησε εξοργισμένους τους Αμερικανούς που έχασαν 189 ανθρώπους των.
Σύμφωνα με αποδεσμευμένα έγγραφα αποκαλύφθηκε επίσης, ότι ο Τόνυ Μπλέαρ και ο Γκόρτον Μπράουν είχαν οι ίδιοι επιβάλει την απελευθέρωσή του υποσχόμενοι στους Λίβυους να τους τον επιστρέψουν κάτι που οι ισχυρισμοί λένε σχετιζόταν με ένα πανάκριβο συμβόλαιο (εις αντάλλαγμα) από τους Λίβυους προς την βρετανική BP!!

Τόνυ Μπλέαρ πληρωμένος σύμβολος του Γκατάφι;

Η Ντέιλι Μέιλ δεν μασά τα λόγια της και προσθέτει ότι το 2010 ο Τόνυ Μπλέαρ (η σύζυγος του οποίου να θυμίσουμε τα τσέπωσε από τους Τούρκους κατά εκατοντάδες χιλιάδες για να υπερασπιστεί τους ΄Οραμς εναντίον Αποστολίδη) ο οποίος τριγυρνά ως διεθνής απεσταλμένος στην Μέση Ανατολή –επισκέπτεται συχνά τη Λιβύη, αυτή τη φορά επι προσωπικής βάσεως. Και αναγκάστηκε πρόσφατα να διαψεύσει ισχυρισμούς ότι τώρα είναι πληρωμένος σύμβουλος του πρώην άσπονδου εχθρού της Βρετανίας (Γκατάφι!).

Το 2004 ο Τόνυ Μπλέαρ ως πρωθυπουργός πήγε στην Τρίπολη και έκανε χειραψία με τον δικτάτορα Γκατάφι, ευελπιστώντας όπως είπε να γίνει (ο Γκατάφι) ένας δυνατός σύμμαχος στην μάχη εναντίον της τρομοκρατίας. Ως αποτέλεσμα της τότε επίσκεψης του Μπλέαρ στην Λιβύη ήταν να καρπωθούν βρετανικές εταιρείες πετρελαίου και όπλων συμβόλαια με ένα για την Σιέλλ να υπογράφτηκε επι τόπου, συμβόλαιο αερίου, αξίας £120 εκ.

Φανούλα Αργυρού
Λονδίνο
23.2.2011 

geopolitics-gr.blogspot