Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Μικροί...δημοσιογράφοι

   Οι μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου των Γιαννιτσών Πέλλας, "Πηνελόπη Δέλτα", φαίνεται πως έχουν πάρει στα σοβαρά το ρόλο τους ως "δαιμόνιοι ρεπόρτερ" και έχουν καταφέρει να διακριθούν, μέσα από την εφημερίδα, που εκδίδουν εδώ και οχτώ χρόνια, με τίτλο "Η Πένα του Πέμπτου".

    "Ψυχή" της εφημερίδας είναι η πρώην διευθύντρια του δημοτικού σχολείου, Βιργινία Παναγιωτίδου, η οποία, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε, συνεχίζει να βοηθάει στην έκδοση του σχολικού αυτού εντύπου.

    "Η εφημερίδα βγαίνει εδώ και οχτώ χρόνια, με θέματα που εκφράζουν όλο το σχολείο. Είναι η 'φωνή' του σχολείου μας στην τοπική κοινωνία των Γιαννιτσών. Τα παιδιά διαπραγματεύονται διάφορα ζητήματα, ποικίλου περιεχομένου, και εκφράζουν όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Παναγιωτίδου.

    Το σχολικό έντυπο βραβεύτηκε πρόσφατα από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικών Εντύπων για το 2010, ενώ το 2008 είχε κατακτήσει το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό της εφημερίδας "Τα Νέα", όπου συμμετείχαν πολλές σχολικές εφημερίδες, από την Ελλάδα και την Κύπρο.

    Οι μαθητές, στο τελευταίο τους φύλλο, επηρεασμένοι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ασχολήθηκαν και με την οικονομική κρίση. "Η χώρα μας εδώ και χρόνια έκανε σπατάλες και πολλοί στην εξουσία 'έφαγαν' τα λεφτά, δηλαδή τα ξόδεψαν ή τα κράτησαν για τον εαυτό τους, χωρίς να σκεφτούν την Ελλάδα. Έτσι φτάσαμε σ' αυτό το σημείο. Σίγουρα, η οικονομική κρίση επηρεάζει όλες τις οικογένειες, άλλες σε μεγαλύτερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό", αναφέρει στο άρθρο της η Κωνσταντίνα Χατζηστρατή, μαθήτρια της ΣΤ' τάξης. 

ΑΠΕ