Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Ελβετία: 54χρονος κακοποίησε 114 παιδιά και ενήλικες


Η επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας που ερευνά την υπόθεση, Γκάμπριελ Μπέργκερ Σοκ έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη μία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που αποκαλύφθηκε στην Ελβετία.

Ένας 54χρονος κοινωνικός λειτουργός συνελήφθη και ομολόγησε ότι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες κακοποίησε 114 παιδιά και ενήλικες που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και νοσηλεύονταν σε κέντρα φροντίδας.

Ο 54χρονος, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ανακοινωθεί, συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο μετά τις καταγγελίες που έκαναν οι γονείς δύο νεαρών αγοριών.

Ο άνδρας, τον οποίο οι αρχές χαρακτηρίζουν συνεργάσιμο, ομολόγησε ότι κακοποιούσε συστηματικά επί 30 χρόνια παιδιά και ενήλικες που έπασχαν από κινητικά ή νοητικά προβλήματα και νοσηλεύονταν στα κέντρα φροντίδας που εργαζόταν.

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για οκτώ κέντρα φροντίδας στην Ελβετία και ένα στη Γερμανία, ενώ τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους αγόρια.

Όπως δήλωσε η Γκάμπριελ Μπέργκερ, επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας που ερευνά την υπόθεση, οι αρχές έχουν στα χέρια τους φωτογραφίες και βίντεο που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες.

Η Μπέργκερ είπε, επίσης, ότι ο 54χρονος είχε συλληφθεί το 2003 με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ενός 13χρονου κοριτσιού, αλλά η υπόθεση έκλεισε ελλείψει στοιχείων.

Ο 54χρονος φέρεται επίσης να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά και παιδιά συναδέλφων του στα κέντρα φροντίδας. 

ΤΑ ΝΕΑ