Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η ΤτΕ για το 2011: Ύφεση 3%, μείωση μισθών τουλάχιστον 5%,

Έκθεση της ΤτΕ για την ελληνική οικονομία


Σαρωτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με έμφαση την ενίσχυση της ευελιξίας της αγοράς εργασίας, αναβάθμιση της εκπαίδευσης, την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την άρση των εμποδίων ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας συστήνει στην έκθεσή του για τη Νομισματική Πολιτική που κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Προβλέπει ύφεση 3% και για το 2011 στην ελληνική οικονομία, μείωση του πληθωρισμού στο 2,2% και περαιτέρω μείωση των μέσων αποδοχών των εργαζομένων κατά 5%.


Ο διοικητής προβλέπει ακόμα ότι η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα από τις τράπεζες θα σημειώσει μηδενικούς ή και αρνητικούς ρυθμούς μεταβολής το 2011.


Τέλος ζητά να γίνει κατανοητό ότι οι αλλαγές δεν επιβάλλονται από το μνημόνιο αλλά αποτελούν μέρος της πορείας ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας ενώ ζητά να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα άρνησης που δημιουργούν ρήγμα στο κράτος δικαίου και αν γενικευτούν θα υπονομεύσουν την κοινωνική συνοχή και την οικονομική πρόοδο.

ΣΚΑΙ