Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η δραστηριότητα των βουλευτών της Κέρκυρας και των Ιόνιων Νησιών στη βουλή

alt
Έψαξε, βρήκε και μας βοηθά να βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το κοινοβουλευτικό έργο των Επτανησίων βουλευτών. Ο λόγος για το ιστολόγιο politika-mezedakia.blogspot.com το οποίο δημοσίευσε τον κατάλογο με τις ομιλίες και τις ερωτήσεις τους.

alt
Ο Μπάμπης Χαραλάμπους του ΚΚΕ εμφανίζει την εντονότερη δράση στο κοινοβούλιο αφήνοντας όλους τους άλλους πίσω και με διαφορά. Η Α. Γκερέκου έχει κάνει μόλις οκτώ ομιλίες και άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο μία 1 και μοναδική φορά σε ερώτηση που αφορούσε τις ανεμογεννήτριες. Ο Δ. Μοσχόπουλος έχει καταθέσει μόλις τρεις ερωτήσεις που αφορούν τα φωτοβολταϊκά, το κυνήγι και τη χρηματοδότηση του συμβουλίου νεότητας.
Ο Σπ. Μαργέλης έχει κάνει 18 ομιλίες για στήριξη του κβερνητικού έργου αλλά παράλληλα άσκησε έλεγχο 20 φορές θίγοντας και θέματα της ιδιαίτερης πατρίδας του της Λευκάδας. Ο Δ. Βαρβαρίγος μίλησε 6 φορές προς στήριξη του κυβενητικού έργου και 22 φορές άσκησε κυβερνητικό έλεγχο και έφερε θέματα που αφορούν τη Ζάκυνθο στο προσκήνιο.
Ο Νίκος Δένδιας κατέθεσε 35 ερωτήσεις και έκανε 7 ομιλίες στο πλαίσιο των συζητήσεων στη Βουλή ενώ ο Μπάμπης Χαραλάμπους αποτελεί μακράν τον πιο παραγωγικό βουλευτή αφού κατέθεσε 102 (!) ερωτήσεις και μίλησε στο Κοινοβούλιο 21 φορές.

Διαβάστε εδώ όλο το κείμενο 

corfupress