Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

 Ξεκινά τη Δευτέρα η προειδοποιητική παύση μεταφοράς μαθητών από το Υπερ. ΚΤΕΛ

alt
Κανονικά πρόκειται να λειτουργήσουν από τη Δευτέρα τα σχολεία του νομού, παρά την προειδοποιητική παύση μεταφοράς μαθητών από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και τον ορατό πλέον κίνδυνο, πολλοί από τους μαθητές, να μην καταφέρουν να πάνε στα σχολεία τους.

Μάλιστα, γι’ αυτούς τους μαθητές, η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης ανακοίνωσε πως, τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη, όποιες απουσίες γίνουν, θα θεωρηθούν ως δικαιολογημένες. Από την Τετάρτη και μετά, απεύχονται τα χειρότερα…
Στον αέρα τα μαθητικά δρομολόγια

Την Παρασκευή το πρωί συναντήθηκαν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, ο κ. Σκούρτης με τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Μ. Γαβαλά και εκπροσώπους της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Από την πλευρά του ο κ. Σκούρτης σημείωσε πως μέχρι στιγμής έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες με την πρώην Νομαρχία της Κέρκυρας να έχει υλοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να υπάρξει η σύμβαση για τις σχολικές μεταφορές.
«Πλέον αναμένουμε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία πρόκειται να γίνει γνωστή από μέρα σε μέρα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι μεταφορείς θα προβούν σε μια προειδοποιητική στάση για τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ελπίζουμε μέχρι και την Τρίτη να έχει βγει η απόφαση και να είναι θετική για να ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σκούρτης.
Από την πλευρά του ο κ. Γαβαλάς κάλεσε τους γονείς να βοηθήσουν στην μεταφορά των μαθητών για το διήμερο που δε θα πραγματοποιούνται μαθητικά δρομολόγια.
«Ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση, τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά», τόνισε ο κ. Γαβαλάς ο οποίος συμπλήρωσε πως «απευχόμαστε τα χειρότερα».
Γιατί απέρριψε το ΣτΕ την προσφυγή της Περιφέρειας
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, η εκδίκαση της υπόθεσης η οποία έγινε στις 14 Ιανουαρίου, η εισήγηση ήταν αρνητική, δηλαδή να μην γίνει αποδεκτή η σύμβαση που είχε γίνει με τη Νομαρχία και τους μεταφορείς των μαθητών.
Ένα από τα δύο επιχειρήματα που κατατέθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ, ήταν ότι δεν είχαν εξαντληθεί από πλευράς Νομαρχίας όλοι οι παράμετροι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μεταφορές από τα δημοτικά λεωφορεία.
Πάνω σ’ αυτό, ο νομικός σύμβουλος της ΠΙΝ κατέθεσε σειρά εγγράφων απ’ όλους τους πρώην Δημάρχους του Νομού, ότι δεν υπάρχουν τέτοια λεωφορεία στο νησί.
Από την άλλη, ο εισηγητής της αρνητικής εισήγησης του ΣτΕ, υποστήριξε παράλληλα πως σε κάποια από τα δρομολόγια, έγινε υπέρβαση του μαθηματικού τύπου από πλευράς κόστους με την Περιφέρεια να απαντάει πως επειδή σε αυτά τα δρομολόγια, έγιναν τρεις άγονοι διαγωνισμοί και γι’ αυτό ακολουθήθηκε η λύση της υπέρβασης του κόστους σε αυτές τις διαδρομές.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν στην Περιφέρεια με τον κ. Σκούρτη να επισημαίνει ως μοναδική λύση πλέον την έγκριση της σύμβασης με όλους όσους κάνουν τα μαθητικά δρομολόγια.
«Εμείς ακολουθήσαμε το γράμμα του νόμου και τον μαθηματικό τύπο, κάνοντας παράλληλα μια τεράστια μείωση της δαπάνης κατά 40%», ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως εάν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, θα πρέπει να παρθεί Υπουργική απόφαση που να δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα.

*Είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας "Η κερκυραϊκή άποψη"

corfupress