Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η τελετή Ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

alt
Στο ιστορικό κτήριο της Ιονίου Βουλής, στην Κέρκυρα, έγινε σήμερα από το Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ.κ. Νεκτάριο, η ορκωμοσία του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, των αντιπεριφερειαρχών, των επικεφαλής των 6 παρατάξεων και των περιφερειακών συμβούλων. 

H ομιλία του νέου Περιφερειάρχη
 
Φανερά συγκινημένος, ο κ. Σπύρου, στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στον προστάτη Άγιο Σπυρίδωνα, που γιορτάζει αύριο και που βοήθησε να σταματήσει η κακοκαιρία και να προσέλθουν στην τελετή ορκωμοσίας οι περιφερειακοί σύμβουλοι από όλα τα νησιά και στη συνέχεια καλωσόρισε τους προσκεκλημένους.

"Η σημερινή ημέρα είναι για τα Ιόνια Νησιά ιστορική.
Για πρώτη φορά, μετά από 147 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 23 Σεπτεμβρίου του 1863, όταν η 13η και τελευταία Βουλή της Επτανήσου ψήφισε την Ένωση των νησιών μας με την Ελλάδα, οι Επτανήσιοι συγκροτούμε εκ νέου το αδιαίρετο και ενιαίο των Ιόνιων Νησιών μέσα από την αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
Ορκιστήκαμε να υπηρετήσουμε το θεσμό που μας ενώνει, στην Ιόνιο Βουλή όπου σφυρηλατήθηκε η σταθερή θέληση των εκπροσώπων του λαού των Ιονίων Νήσων για την ένωση με την Ελλάδα αποδίδοντας παράλληλα και φόρο τιμής σε ένα χώρο που συμβολίζει τη Δημοκρατία και τη σημασία του Κοινοβουλευτισμού σε δύσκολες μάλιστα εποχές όπως εκείνες.
Οι αξίες των Επτανησίων βουλευτών μας οδηγούν σ’ αυτά τα πρώτα μας βήματα, η ιστορική διαδρομή τους και το περιεχόμενο που έδωσαν σε αυτή τη διαδρομή, αποτελεί για μας το ίχνος πάνω στο οποίο θα βαδίσουμε ως άξιοι απόγονοί τους".

corfupress