Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

 Με non paper, μεταφορά νοσοκομείου στις 8 Δεκεμβρίου

alt 
ΚΕΡΚΥΡΑ Non paper με την εντολή να είναι όλα έτοιμα για τη μεταφορά του νοσοκομείου τις 8 Δεκεμβρίου, με ημερομηνία λειτουργίας του Ιδρύματος στις 10 του μηνός, ημέρα Παρασκευή, έχει εκδώσει η διοίκηση του νοσοκομείου. Το non paper, σύμφωνα με πληροφορίες του CorfuPress.com, δεν αποτελεί γραπτή εντολή μέχρι στιγμής, καθώς αναμένεται γίνει επίσημη ανακοίνωση εντός της εβδομάδας για την ημερομηνία της επικείμενης μεταφοράς.
Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι επικεφαλής των κλινικών έχουν ήδη ενημερωθεί και ορισμένοι από αυτούς συνεργάζονται με τις διοικητικές υπηρεσίες προκειμένου να διευθετήσουν λεπτομέρειες ή, λόγω προγραμματισμένων κλινικών και εργασιών (π.χ. αιμοκάθαρση στο τμήμα τεχνητού νεφρού) η αλλαγή έδρας να καθυστερήσει δια μία ή δύο ημέρες (την Κυριακή δεν γίνονται προγραμματισμένες αιμοκαθάρσεις).
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ήδη έχει δοθεί εντολή στον ΟΤΕ για αποσύνδεση του τηλεφωνικού κέντρου του νοσοκομείου και μεταφορά των γραμμών τα ξημερώματα της Παρασκευής 8/12, ενώ συνεχίζονται οι δοκιμαστικές λειτουργίες και η εκπαίδευση του προσωπικού στο νέο κτίριο.

Δένδιας για πινακίδα: «μικροί άνθρωποι»


Εν τω μεταξύ, νέα πολιτική διαμάχη αναμένεται να ξεσπάσει μεταξύ της κυβερνητικής πτέρυγας και της διοίκησης του νοσοκομείου με τα στελέχη της Ν.Δ. και το βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκο Δένδια, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για «μικρούς ανθρώπους που κάνουν μικρά πράγματα».


«Εκεί που μας χρωστούσανε»...


Η δήλωση του πρώην Υπουργού αναφέρεται σε πληροφορίες για επικείμενη αλλαγή της πλακέτας των περσινών εγκαινίων υπό το Δ. Αβραμόπουλο από τη σημερινή διοίκηση.

Παράγοντας του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι καμία ενέργεια αλλαγής της εν λόγω πλακέτας δεν έχει γίνει, συμπληρώνοντας με νόημα: «Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι. Η Ν.Δ. μιλά ανερυθρίαστα για τα προεκλογικά «εγκαίνιά» της που έγιναν σε ένα ανέτοιμο νοσοκομείο».
Ο κ. Δένδιας, σε δηλώσεις του για το Νοσοκομείο το Σάββατο, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε: «Εγώ περιέργως το πληροφορήθηκα από τον τότε υπουργό Υγείας και σημερινό αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αν ισχύουν αυτά, ένα μόνο έχω να πω: μικροί άνθρωποι κάνουν μικρά πράγματα».

Διαμάχη για το προσωπικό


Βασικό θέμα των δηλώσεων Δένδια, πάντως, ήταν το ζήτημα της πρόσληψης προσωπικού. Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, αντί να ενισχύει το νέο νοσοκομείο στην αρχή της λειτουργίας του με προσωπικό, δεν έχει κάνει τίποτα σε αυτή την κατεύθυνση και έτσι, κινδυνεύουμε να το δούμε να λειτουργεί με λιγότερο κόσμο από αυτόν που εργάζεται στο παλιό: «Πληροφορούμαι τη μετεγκατάσταση του νοσοκομείου της Κέρκυρας στο νέο κτίριο. Αυτό καθ΄ αυτό είναι ένα θετικό γεγονός. Αλλά συνοδεύεται από ένα γεγονός που είναι αρνητικό: ότι δεν υπάρχει η παραμικρή βελτίωση στο θέμα του προσωπικού. Κινδυνεύει το νέο νοσοκομείο να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό από το προηγούμενο. Καθόσον με αφορά, δεν λαΐκισα ποτέ. Έλεγα από την αρχή ότι ανεξαρτήτως προσωπικού, το νοσοκομείο πρέπει να μεταφερθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να λειτουργεί το νοσοκομείο με λιγότερο προσωπικό από αυτό που είναι απαραίτητο για να παρέχει επαρκείς υπηρεσίες υγείας στους Κερκυραίους, τους Έλληνες και τους ξένους πολίτες που το χρησιμοποιούν».

corfupress