Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

 Χωρίς αξονικό τομογράφο «εγκαινιάζεται» το νέο νοσοκομείο Κέρκυρας!

alt
Στο «πόδι» σπεύδει η κυβέρνηση να ξεκινήσει τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου Κέρκυρας, θυμίζοντας εντελώς τη σπουδή της Ν.Δ. να το «εγκαινιάσει» επί Αβραμόπουλου! Οι εργαζόμενοι αποκάλυψαν σήμερα ότι ούτε ο αξονικός δεν θα λειτουργήσει τους τρεις πρώτους μήνες.

Ο αξονικός τομογράφος, αν και έχει εγκατασταθεί, δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω τεχνικών ζητημάτων που έχουν προκύψει εδώ και εβδομάδες. Τα ζητήματα αυτά δεν αναμένεται να λυθούν πριν το τέλος Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μέλη της διοίκησης του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στη λειτουργία σειράς άλλων εγκαταστάσεων.

Ούτε ντουλάπια!


Άλλη εντυπωσιακή αποκάλυψη, όσον αφορά το νέο κτίριο του νοσοκομείου είναι ότι δεν έχουν τοποθετηθεί ερμάρια και ντουλάπια για τον ιματισμό των εργαζομένων ή, ακόμα, και τη φύλαξη φαρμάκων στις κλινικές.

Οι εργαζόμενοι έχουν εντοπίσει σειρά άλλων ελλείψεων και παραλείψεων, ήσσονος σημασίας αλλά που δυσκολεύουν την καθημερινή τους ζωή, όπως η έλλειψη αποδυτηρίων για να αλλάζουν τις ιατρικές και άλλες στολές με τα καθημερινά τους ρούχα (ας είναι καλά οι τουαλέτες για αυτή τη δουλειά...).

Οργή κατά επιστημονικής επιτροπής, διεύθυνσης νοσηλευτικής


Την ίδια ώρα, η οργή στη σημερινή γενική συνέλευση του σωματείου τους ξεχείλισε, αφού πλήρη αδιαφορία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δείχνουν οι ιατροί – μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής αλλά και η Νοσηλευτική Υπηρεσία.

Νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό άφησε αιχμές για το ρόλο των ιατρών – επικεφαλής κλινικών οι οποίοι «έτρεξαν στο νέο νοσοκομείο για να καπαρώσουν μονόκλινα να τα μετατρέψουν σε γραφεία τους, αδιαφορώντας για τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου και του υπόλοιπου προσωπικού», όπως πολλοί νοσηλευτές κατήγγειλαν στη γενική τους συνέλευση.
Αιχμές άφησαν και για το ρόλο των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής και της διεύθυνσης της νοσηλευτικής υπηρεσίας, εκπρόσωποι των οποίων απέφυγαν να έρθουν στη γενική συνέλευση και να πάρουν θέση για το αν εγκρίνουν τη μεταφορά και εγγυώνται για τις συνθήκες ασφάλειας.
Ειδικά για τη διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας, εργαζόμενες εξέφρασαν ερωτηματικά για το πως θα βγάλει βάρδιες στο νέο νοσοκομείο, αν θα τηρεί τους ελάχιστους όρους ασφάλειας και αν συναινεί στην εξάντληση του προσωπικού.

Τραγικές ελλείψεις σε πλυντήρια, μαγειρεία, συνεργεία


Εργαζόμενοι κάθε κλάδου φώναζαν για τις συνθήκες με τις οποίες δουλεύουν: Νοσοκόμοι 12 στον αριθμό για όλο το νοσοκομείο, τραπεζοκόμοι που δουλεύουν διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό επί μήνες, χειρίστριες των πλυντηρίων του νοσοκομείου, δύο στον αριθμό, που δεν επαρκούν ούτε για το μισό σημερινό νοσοκομείο και εκτελούν και χρέη ράφτη για στολές και ιματισμό που μπαλώνουν καθημερινά, νοσοκόμες που καλύπτουν νυκτερινές ή και απογευματινές χωρίς τη συνδρομή βοηθών θαλάμων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμα και ασθενείς αν χρειαστούν δύο άτομα ταυτόχρονα τη βοήθειά τους...

corfupress