Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ιρλανδίας


   Το τετραετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ιρλανδίας θα ανακοινωθεί την Τρίτη, πριν από οποιδήποτε διεθνές οικονομικό πακέτο στήριξης, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Irish Times.

    Αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται στο Δουβλίνο για να συζητήσουν σχέδιο στήριξης της Ιρλανδίας προκειμένου ν΄αντιμετωπίσει τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα.

    Ιρλανδός υπουργός δήλωσε χθες ότι το τετραετές πρόγραμμα θα δοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία.

    "Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο για να οριστικοποιήσει το 160σέλιδο πρόγραμμα το οποίο καθορίζει τρόπους για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος", αναφέρει το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο επισπεύθηκε η ημερομηνία ανακοίνωσης του προγράμματος ώστε να θεωρηθεί ότι είναι ένα πρόγραμμα που αποφάσισε η κυβέρνηση και όχι ένα πρόγραμμα που υπαγορεύθηκε από την Ευρώπη ή το ΔΝΤ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα ακόμα σχέδιο το οποίο αφορά την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα αναμένεται να οριστικοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα.

ΑΠΕ