Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Και δεύτερος βουλευτής της Ν.Δ. παραιτήθηκε υπέρ Ντόρας


Παραίτηση Κοντογιάννη από το βήμα της Βουλής


Την απόφασή του να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ και να ανεξαρτητοποιηθεί ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Κοντογιάννης, αφήνοντας αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι συρρικνώνει την παράταξη. Χθες είχε διαγραφεί ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο βουλευτής, μιλώντας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο περί συγχωνεύσεων δημοσίων οργανισμών, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ηγεσίας της Ν.Δ, η οποία,  όπως είπε, αντί να επιχειρεί να ενώσει τις δυνάμεις της, δίνει δεκανίκι στην κυβέρνηση, οδηγώντας την παράταξη στο διχασμό και την κρίση". Μάλιστα αμέσως μετά ο ίδιος επιτέθηκε ευθέως και στον Α. Σαμαρά, σημειώνοντας ότι "δεν είναι δυνατόν εκείνοι που πολεμούσαν την παράταξη, να μιλούν για φραξιονισμό".
Επίσης κάλεσε την ηγεσία της Ν.Δ να ζητήσει από τον Γ. Παπανδρέου εθνική συνεννόηση και να σταματήσει τους "λαϊκισμούς και τους άσκοπους λεονταρισμούς που οδηγούν σε συρρίκνωση την παράταξη".
"Εγώ δεν θα γίνω συνένοχος στα όσα διαδραματίζονται αυτή την εποχή και έτσι προτιμώ από το να είμαι πιστός στην κομματική γραμμή να μείνω πιστός στο δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης και ψήφου" τόνισε ο βουλευτής εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του.
Νωρίτερα ο Κοντογιάννης είχε ενημερώσει με επιστολή του τον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, για την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί.
Στον Γ. Κοντογιάννη απάντησε αμέσως μετά ο πρώην υφυπουργός της Ν.Δ, Γιώργος Ζώης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η παράταξη έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στις ανάγκες του λαού, όχι προσφέροντας εικονικά χέρι βοηθείας, αλλά πραγματικά δίνοντας χέρι βοηθείας σε τριάντα νομοσχέδια και καταθέτοντας εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. 

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ