Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

 ΑΝ.Α.Σ.Α. κατά Καλούδη: Θυμήθηκε το μνημόνιο όταν δεν τον επέλεξε το ΠΑΣΟΚ

alt
Ανακοίνωση κατά του υπ. Περιφερειάρχη, Γ. Καλούδη, εξέδωσε ο συνδυασμός ΑΝ.Α.Σ.Α. μετά από συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής της "Επτανησιακής Αναγέννησης" σε εφημερίδα της Λευκάδας, οι οποίες θεωρήθηκαν ως υπαινιγμοί από την παράταξη, η οποία υποστηρίζεται από ΣΥΝ και Οικολόγους Πράσινους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «τα Νέα της Λευκάδας» ο υπ. περιφερειάρχης κ. Καλούδης, προσπαθώντας εναγωνίως να τονίσει την πολιτική και αυτοδιοικητική του παρουσία στα Ιόνια νησιά, καταφεύγει σε ανεπίτρεπτους υπαινιγμούς σε βάρος του επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α και υπ. περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου, μετατρέποντας μια συνηθισμένη κοινωνική επαφή μεταξύ συνυποψήφιων, περίπου σε …πολιτική συμφωνία στήριξης!
Χωρίς να παραβλέπουμε τον προβοκατόρικο χαρακτήρα της ενέργειας αυτής που προσπαθεί να θολώσει τα νερά για το ποιος είναι ποιος σ’ αυτή την εκλογική μάχη και τι πρεσβεύει, επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
1. η παράταξη μας η ΑΝ.Α.Σ.Α που έχει στην προμετωπίδα της την υπεράσπιση των πολιτών και πολιτισσών των Ιονίων Νησιών από τις επιπτώσεις του μνημονίου, δεν θεωρεί ως φερέγγυα πολιτική συμπεριφορά τον λόγο κάποιου που θυμήθηκε την πάλη εναντίον του μνημονίου την επόμενη μόλις ημέρα που το κόμμα του δεν τον επέλεξε για υποψήφιο.
Kαι τέτοιος είναι ο κ. Καλούδης.
2. η παράταξη μας η ΑΝ.Α.Σ.Α που έχει σαν σημαία της την αντίθεση της απέναντι στον αντιδημοκρατικό, αυταρχικό και αντιλαϊκό «Καλλικράτη» δεν μπορεί να συμπεριλάβει στους πολιτικούς της συνομιλητές όσους δηλώνουν «εραστές του Καλλικράτη». Kαι τέτοιος είναι ο κ. Καλούδης.
3. η παράταξη μας η ΑΝ.Α.Σ.Α που διακηρύσσει σε όλους τους τόνους την ανάγκη μιας ισόρροπης πολιτικής ανάπτυξης που θα διασφαλίσει την ζητούμενη συνοχή της περιφέρειας των Ιόνιων νησιών, δεν είναι δυνατόν να αποδέχεται αυτούς που δυναμιτίζουν με το καλημέρα τις θετικές προοπτικές για την ΠΙΝ καλώντας σε αγώνα για «την σωτηρία της Κέρκυρας που βουλιάζει». Και τέτοιος είναι ο κ. Καλούδης.
Η παράταξη μας, η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών για τα Ιόνια Νησιά, και ο υπ. περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος υπερασπίζονται με συνέπεια τις ιδρυτικές της αρχές, εργάζονται εντατικά για να φτάσει το αγωνιστικό και φιλολαϊκό της μήνυμα σε κάθε γωνιά της ΠΙΝ και καθημερινά γίνονται μάρτυρες μιας διευρυνόμενης αποδοχής και συμπαράστασης από τους πολίτες και πολίτισσες των νησιών μας.
Για αυτό και η προσπάθεια του κ. Καλούδη, όπως και άλλων που άνοιξαν τον χορό των επιθέσεων απέναντι μας, θα πέσει στο κενό.

corfu press