Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Εύγε Τηλέμαχε, και σ΄ ανώτερα.


alt
Ο Τηλέμαχος μίλησε!!! 

Ψηφίζει Αυλωνίτη, στηρίζει  Λέσση, Κεφαλλωνίτη και τους λοιπούς ΔΕΞΙΟΥΣ, δίνει άφεση αμαρτιών σε όλες τις πρακτικές των Δημάρχων. 

Λύνει πολλές απορίες σχετικά  με την, μέχρι σήμερα ακατανόητη, στάση της Ιπποκράτους....

Αναλαμβάνει βέβαια  και  την  ευθύνη για τις όποιες αναταράξεις προκαλέσει η στάση του σε σχέση με την Περιφέρεια....

Προϊδεάζει και για τη στάση του Καρχιμάκη(;)!



Ο αν. υπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού Τηλ. Χυτήρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Corfu Channel, παρείχε στήριξη στον συνδυασμό Μπεριάτου για την ΠIN και δήλωσε προτίμηση στον συνδυασμό Αυλωνίτη για το δήμο.
Ο κ. Χυτήρης υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής μιλώντας για μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που παρόμοια δεν έχει δει η χώρα, μια δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία όλοι πρέπει να συνδράμουμε για να την ξεπεράσουμε.

Χυτήρης προς αντάρτες…

Ο υπουργός μιλώντας για τις εκλογές δήλωσε με νόημα ότι «ατομικές τακτικές δεν βοηθούν» και τόνισε ότι θα πρέπει κανείς «τον εαυτό του και τη δική του θέληση να την υποτάσσει στο γενικό καλό», στέλνοντας σαφές μήνυμα στους «αντάρτες» του κόμματος.
Όσον αφορά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επανέλαβε την χιλιοειπωμένη «θέση ΠΑΣΟΚ» περί έδρας στην Κέρκυρα «άρα τι θα πείραζε ο περιφερειάρχης να είναι Κεφαλλονίτης ή Ζακυνθινός» αφήνοντας κι εκείνος ανοικτά ενδεχόμενα για το μέλλον της περιφέρειας Ιονίων Νήσων: «αφού γίνεται προσπάθεια τα Ιόνια να διατηρήσουν την περιφέρειά τους», είπε, δημιουργώντας εκ νέου ερωτηματικά για το θνησιγενές της Ιονίου Περιφέρειας.

Κακώς υπήρξε καθυστέρηση κατάθεσης του ψηφοδελτίου Σαρλή
Ερωτηθείς για το τι συνέβη και οδήγησε στην μη ανακήρυξη του ψηφοδελτίου Σαρλή, επίσημου ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για το δήμο Κέρκυρας, ο κ. Χυτήρης ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός: «Δεν έχω διευκρινίσει ακριβώς τι συνέβη» υποστήριξε, αποφεύγοντας να επιρρίψει ευθύνες σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο για την εξέλιξη αυτή.
«Κακώς υπήρξε καθυστέρηση στην υποβολή του ψηφοδελτίου Σαρλή» είπε αν και «από την άλλη το Πρωτοδικείο φέρθηκε αυστηρά εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου για 10 λεπτά».

Προτιμώ το ψηφοδέλτιο Αυλωνίτη
Παρά την προηγούμενη διάθεση ισορροπιών του κ. Χυτήρη, ο οποίος επέδειξε πρωτοφανή διπλωματική ικανότητα (ο κ. Σπύρου ήταν συμμαθητής και φίλος μου και ο κ. Καλούδης είναι δικηγόρος μου, είπε), αλλά και τις βολές του προς τους "αντάρτες", υπήρξε ευθύς στο τι ο ίδιος προτιμά για το δήμο (κάτι που μάλιστα προσπάθησε να το πει αρκετές φορές πριν την τελική δήλωση).
«Έχω την προτίμηση μου, σε προσωπικό επίπεδο» είπε αρχικά αλλά η συζήτηση «πήγε» αλλού και επανήλθε. «Αδιέξοδο δεν υπάρχει, η Κέρκυρα θα εκλέξει δήμαρχο, εγώ για παράδειγμα θα ψήφιζα τον Αυλωνίτη», δήλωσε.
Μάλιστα λίγο αργότερα επανήλθε:: «Μ’ αρέσει αυτό το ψηφοδέλτιο (του Αλ. Αυλωνίτη), το αυτοδιοικητικό, με τους δήμαρχους και τα άλλα στελέχη, νέους ανθρώπους, από όλους τους χώρους, αυτό εμένα μ’ αρέσει’.

Αναμένεται η αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ
Προς αποφυγή παρεξήγησης πάντως διευκρίνισε: «Είναι προσωπική μου άποψη, δεν ξέρω αν θα υπάρξει πολιτική απόφαση για στήριξη κάποιου ψηφοδελτίου από το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες». Πάντως, μετά τις δηλώσεις από την αναπληρώτρια γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λίνα Ρούσου ότι κανένα ψηφοδέλτιο δεν εκφράζει αυτά που το ΠΑΣΟΚ πρεσβεύει και ως εκ τούτου κανένα δεν μπορεί να εφαρμόσει τον Καλλικράτη, οι δηλώσεις Χυτήρη περί - έστω - προσωπικής προτίμησης δημιουργούν εντύπωση. 
Και προστίθενται στο αλαλούμ που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά και τα τελευταία γεγονότα με αμφότερες τις πλευρές ΝΕ και βουλευτού να αναζητούν ευθύνες για την ακύρωση ψηφοδελτίου Σαρλή και τον "πόλεμο" εντός του ΠΑΣΟΚ μόλις στο ξεκίνημά του. Το μόνο που δεν είπε ο κ. Χυτήρης ήταν αν υπάρχουν ευθύνες και σε κεντρικό επίπεδο, εκεί που και ο ίδιος πρωταγωνιστεί...

corfupress