Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Στην Κύπρο για την υπογραφή 13 διακρατικών συμφωνιών ο Ν.Μεντβέντεφ

ImageΣτην Κύπρο φθάνει σε λίγα λεπτά για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεβ, συνοδευόμενος από μεγάλη αντιπροσωπεία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, τον  Ν.Μεντβέντεβ θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.
Αύριο, στις 09:45, ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
Ο Ν.Μεντβέντεβ θα επιθεωρήσει άγημα της Εθνικής Φρουράς, θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', και θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή.
Στη συνέχεια, θα γίνει η παρουσίαση των επίσημων αντιπροσωπειών των δύο χωρών και οι δύο πρόεδροι θα μεταβούν στο προεδρικό γραφείο, όπου στις 10:00 θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση.
Θα ακολουθήσουν οι επίσημες συνομιλίες και η υπογραφή Σχέδιου Δράσης και 13 διμερών συμφωνιών.
Ο Ρώσος Πρόεδρος θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Μάριο Καρογιάν και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Επίσης, θα τελέσει τα εγκαίνια της Εμπορικής Τράπεζας της Ρωσίας.
Αύριο το βράδυ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του κ. Μεντβέντεφ, μετά το οποίο ο Ρώσος Πρόεδρος θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr