Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Πουλημενος: Ζητά από Βγενόπουλο την επίσημη θέση της Olympic Air


alt

Επίσημη ενημέρωση σχετικά με τα δρομολόγια της Olympic Air από και προς την Κέρκυρα ζητά με επιστολή του από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας Ανδρέα Βγενόπουλο, ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής Πουλημένου προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο

Προς:
τον Πρόεδρο του Δ.Σ.
της Olympic Air
κ. Ανδρέα Βγενόπουλο
Αθήνα
Θέμα: Δρομολόγια Olympic Air Αθήνα - Κέρκυρα - Αθήνα

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
 
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν στην Κέρκυρα μετ΄ επιτάσεως φήμες για κατάργηση των δρομολογίων της Οlympic Air, από Αθήνα για το νησί μας, από τον προσεχή Νοέμβριο.
 
Οι φήμες αυτές – όπως είναι φυσικό – έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, τόσο μεταξύ των τουριστικών επιχειρηματιών, όσο και ευρύτερα στο σύνολο των κατοίκων της Κέρκυρας, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν άκρως αρνητική για τη ζωή και την οικονομία του τόπου μας.
 
Επειδή όμως δεν είναι φρόνιμο να παίρνουμε τις φήμες ως γεγονότα, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε επίσημα για τις προθέσεις της εταιρείας σας σε σχέση με τα δρομολόγιά της προς και από το νησί μας.
 
Σημειώνουμε ότι η Κέρκυρα, για πέντε και πλέον 10ετίες έχει στηρίξει τη σύνδεσή με την πρωτεύουσα και μια σημαντική παράμετρο της ανάπτυξής της στην Ολυμπιακή και όπως κατανοείτε, δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε ούτε καν με το άκουσμα τέτοιων φημών.

Με εκτίμηση

Στέφανος Πενηντάρχου Πουλημένος
Νομάρχης Κέρκυρας

oa-cfu-200
ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναστάτωση επικράτησε στα τουριστικά γραφεία όταν τα στελέχη τους αντιλήφθηκαν ότι η «Ολυμπιακή» δεν υπάρχει πια στα συστήματα για Κέρκυρα από 1ης Νοεμβρίου 2010! Τούτο σημαίνει ότι δεν θα πετάει από και προς την Κέρκυρα. 
Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες η Aegean διατηρεί τις ίδιες πτήσεις καθημερινώς στο δρομολόγιο Κέρκυρας - Αθήνας - Κέρκυρας, (δεν τις αυξάνει), έτσι που να περιορίζονται τελικώς κατά το ήμισυ οι δυνατότητες αεροπορικής σύνδεσης του νησιού με την πρωτεύουσα.

Η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει μια πρώτη αντίδραση των επαγγελματιών του χώρου, που προσανατολίζονται σε συγκέντρωση (ίσως) την Κυριακή το πρωί.
enimerosi