Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τεχνογνωσία διαχείρισης κρίσεων από την Τουρκία

Τεχνογνωσία διαχείρισης της οικονομικής κρίσης επιθυμεί να προσφέρει η Αγκυρα στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «Σαμπάχ» και «Ζαμάν».

Σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επισκέπτεται την Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα, για κοινή συνεργασία στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, κατά τη «Σαμπάχ» και για αξιοποίηση της εμπειρίας της Αγκυρας σε θέματα διαχείρισης οικονομικών κρίσεων, κατά τη «Ζαμάν».
Και οι δυο εφημερίδες επικαλούνται δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν για συνεννόηση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και συγκεκριμένα πως υπήρξε εισήγηση της γείτονος χώρας προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ενωση για «μεταφορά της εμπειρίας τους όσον αφορά τη διαχείριση της ελληνικής οικονομικής κρίσης». Ο κ. Μπαμπατζάν, αναφέρει πως υπάρξε τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν -Παπανδρέου, καθώς και ότι έλαβε επιστολή από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου περί επιθυμίας κοινής συνεργασίας στο θέμα των μεταρρυθμίσεων.
 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ