Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Εξηγήσεις από την εισαγγελέα της Κέρκυρας,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξηγήσεις από την εισαγγελέα της Κέρκυρας, που άφησε ελεύθερο τον υπάλληλο του Σ.Δ.Ο.Ε. ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να χρηματίζεται από επιχειρηματία των Παξών, ζήτησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Παντελής. Ο κ. Παντελής, ο οποίος εποπτεύει την εισαγγελική Αρχή της Κέρκυρας τηλεφώνησε στην αρμόδια εισαγγελέα, προκειμένου να του διευκρινίσει αυτή τους λόγους για τους οποίους ο υπάλληλος, αν και συνελήφθη επ' αυτοφώρω, δεν παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο να δικασθεί, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.
Η εισαγγελέας απάντησε πως αυτό έγινε, προκειμένου να συγκεντρωθούν και άλλα στοιχεία για τους δύο συνεργούς του υπαλλήλου, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν ακόμα. Για τον λόγο αυτό δεν παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα σε βάρος του και να διεξαχθεί ενιαία δίκη και για τους τρεις.
Μάλιστα, η εισαγγελέας εξήγησε ότι έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα καθίσουν στο εδώλιο ο κατηγορούμενος και όλοι οι εμπλεκόμενοι.

enimerosi.com