Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Π. Αττικής: Η υποψηφιότητα, αφορμή για διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ

 
Λίγο πριν την οριστική διάσπαση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και ο ΣΥΝ για δεύτερη φορά) με πρωταγωνιστές τον νυν και τον πρώην πρόεδρό της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Αλέξης (Τσίπρας) και Αλέκος (Αλαβάνος) αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές του στο πεδίο της Περιφέρειας Αττικής με τον πρώτο να στηρίζει τον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7946) και το δεύτερο να αντιπροτείνει τον…εαυτό του ως υποψήφιο.

Ενδεικτική της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΣΥΝ είναι η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ ο Αλέξης Τσίπραςμ τονίζοντας ότι «και οι επιθέσεις, τα χτυπήματα, η υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ από το λεγόμενο "Μέτωπο" και από τον πρώην πρόεδρο του κόμματός μας δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή».

Σφοδρή επίθεση Αλέξη σε Αλέκο

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι οι δυνάμεις αυτές «θεώρησαν την κρίση ως ευκαιρία να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως τον ΣΥΝ και να αναζητήσουν συμμαχίες σε άλλες κατευθύνσεις, στη βάση μιας υποτιθέμενης σκληρής και άκαμπτης ιδεολογικής γραμμής. Έτσι είναι δύσκολο να προχωρήσει μια συμμαχία».

«Θα το πω καθαρά: Είναι έξω από κάθε προηγούμενο η προσπάθεια ενός στελέχους της Αριστεράς να επιβάλει εκβιαστικά την υποψηφιότητά του», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι, ύστερα απ΄ όλα αυτά, δεν έχει το δικαίωμα να διακινδυνεύσει την πολιτική αξιοπρέπεια του χώρου.

«Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζω τη διαθεσιμότητα του Αλέξη Μητρόπουλου για την εκλογική μάχη στη περιφέρεια Αττικής, μια διαθεσιμότητα που προωθεί τη συνάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς με τον αριστερό σοσιαλιστικό χώρο», είπε ο κ. Τσίπρας και εισηγήθηκε στην ΚΠΕ να αποφασίσει τη στήριξη της υποψηφιότητας αυτής με όλες τις δυνάμεις. Πρόσθεσε δε:

«Ταυτόχρονα εισηγούμαι να αποφασίσουμε ότι δεν θα κλείσουμε τη πόρτα, αλλά θα είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη ενωτική πρόταση, υπό τη προϋπόθεση ότι είναι πολιτικά ισχυρή, διασφαλίζει την ομοφωνία όλων των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως, συμπεριλαμβάνει τον πολιτικό μας στόχο, τη συνάντηση με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο, που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ της τρόικας και του μνημονίου».

Ήδη με δηλωσή τους τρία μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ (οι Βαγγέλης Πιλάλης και Ράνια Ιωσηφίδου) τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας Αλαβάνου, ενώ ο βουλευτής Παναγιώτης Λαφαζάνης τάχθηκε, όπως και άλλα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας της Νάντιας Βαλαβάνη που πρότεινε ο πρώην πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ,


Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη ο Αλέκος Αλαβάνος που την Τετάρτη για μια ακόμη φορά τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της Νάντιας Βαλαβάνη για την Περιφέρεια Αττικής ως μιας ύστατη λύση να βρεθεί κοινός τόπος, ανακοινώνει κατά πάσα βεβαιότητα τη δική του υποψηφιότητα..

Για προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7942