Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Π. Αττικής: Οριστικά υποψήφιος ο ΜητρόπουλοςΘα είναι τελικά υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr ο κ. Μητρόπουλος απάντησε θετικά σε επιστολή της «Δημοκρατικής Συνεννόησης» του Βασίλη Οικονόμου.
 
Τον κ. Μητρόπουλο αναμένεται να στηρίξει και ο ΣΥΝ, που θα έχει άλλον υποψήφιο από αυτόν συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ανακοινώσουν την Πέμπτη την υποψηφιότητα του Αλέκου Αλαβάνου.
Σε δήλωσή του ο κ. Μητρόπουλος αναφέρει: «Με χαρά και συναίσθηση μεγάλης ευθύνης αποδέχθηκα την πρόταση των μελών του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ" καθώς και δυνάμεων της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Αριστεράς, να συμμετάσχω σε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Κοινωνικής Αυτονομίας, που θα λάβει μέρος στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές για την Περιφέρεια της Αττικής».
Ο κ. Μητρόπουλος παρουσιάζει στη συνέχεια τους άξονες του προγράμματός, που -όπως σημειώνει- θα εμπλουτιστούν και θα εξειδικευτούν σε συνεργασία με Οργανώσεις, Κοινωνικούς και Πολιτικούς Φορείς και πρόσωπα, που θα το υποστηρίξουν.

Οι άξονες αυτοί είναι:

• Η προστασία και η ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους

• Η αποκατάσταση του Αττικού Περιβάλλοντος

• Η προστασία των Δημοσίων Αγαθών και των κοινόχρηστων χώρων από την προϊούσα ιδιωτικοποίηση και την πιθανή απαλλοτρίωση από τους δανειστές

• Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

• Η αντιμετώπιση της ανεργίας, της ετεροαπασχόλησης και της μετανάστευσης των νέων μας, με την αυτόνομη ανάπτυξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων

• Η εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των πολιτών και η αναβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών

• Η ενίσχυση της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας του λαού μας, με την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής μας θέσης και του εθνικού μας πλούτου.

Αναφέρει ακόμη ότι βασικός στόχος είναι «να μην εξελιχθεί ο "Καλλικράτης", όπως προδιαγράφεται, σε όργανο επιτήρησης των δημοσιονομικών προσαρμογών και ακρωτηριασμών του Μνημονίου και του σχεδιαζόμενου από την Ευρωπαϊκή Τεχνοδομή αυστηρότερου Συμφώνου Σταθερότητας, που αποβλέπουν στην αποδυνάμωση όλων των Κοινωνικών Δομών και κρίσιμων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην απαγόρευση κάθε μορφής Κοινωνικής Οικονομίας».
Με΄αυτό τον τρόπο ο κ. Μητρόπουλος "αδειάζει" τον παραλίγο αντιπερειφερειάρχη τυο Γιάννη Σγουρό, ο οποίος υποσχόταν στο ΠΑΣΟΚ ότι αν ο ίδιος είναι υποψήφιος δεν πρόκειται να είναι ο γνωστός εργατολόγος (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7914).  Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση Μητρόπουλου, οι δυο τους αναμένεται να  είναι οι βασικοί αντίπαλοι στην Περιφέρεια Αττικής.

Για τις δύο υποψηφιότητες στο ΣΥΡΙΖΑ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7942