Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

Παπούλιας: "Θα είμαι Αθήνα μέχρι την Τετάρτη"

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό


Την Τρίτη αναμένεται - σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο - η ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αποχωρώντας από την πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, δήλωσε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους: "Θα είμαι στην Αθήνα Τρίτη και Τετάρτη, καθώς την Πέμπτη αναχωρώ για επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία".  


Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται να είναι δυσαρεστημένος από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που αρνήθηκαν να εκτεθούν ως υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές και δεν αποκλείεται να τους θέσει εκτός κυβέρνησης.


Αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια αυτά την πόρτα της εξόδου θα δουν η Κατερίνα Μπατζελή, η οποία αρνήθηκε να είναι υποψήφια για την περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, αλλά και ο Γιάννης Μαγκριώτης ο οποίος δεν δέχτηκε να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με τον Χάρη Καστανίδη, ο οποίος δεν συμφώνησε να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Φαίνεται να μην τίθεται θέμα με την Φώφη Γεννηματά η οποία σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό επικαλέστηκε προσωπικούς λόφους να μην είναι υποψήφια στην περιφέρεια Αττικής.


Την Κυριακή
το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τις αυτοδοιηκητικές εκλογές στις 12 από τις 13 περιφέρειες και σε πέντε δήμους.

Ο Γιώργος Καμίνης θα είναι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το δήμο της Αθήνας, ο Γιάννης Μίχας στον Πειραιά και ο Γιάννης Μπουτάρης για το δήμο της Θεσσαλονίκης. Στο δήμο Ρόδου υποψήφιος θα είναι ο Στάθης Κουσουρνάς, και στο δήμο Πάτρας ο Δημήτρης Κατσικόπουλος.


Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες είναι:


Αττική: Γιάννης Σγουρός

Κεντρική Μακεδονία: Μάρκος Μπόλαρης
Ανατολική Μακεδονία – Θράκη: Άρης Γιαννακίδης
Δυτική Μακεδονία: Γιάννης Παπαιορδανίδης
Ηπείρου: Βαγγέλης Αργύρης
Θεσσαλίας: Απόστολος Παπατόλιας
Δυτική Ελλάδα: Απόστολος Κατσιφάρας
Στερεά Ελλάδα: Κλέαρχος Περγαντάς
Πελοπόννησος: Πέτρος Τατούλης (με το συνδυασμό "Νέα Πελοπόννησος")
Βορείου Αιγαίου: Νάσος Γιακαλής
Νοτίου Αιγαίου: Γιάννης Μαχαιρίδης
Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης

Δεν ανακοινώθηκε ο υποψήφιος για τα Ιόνια Νησιά. Ο κ. Τσούρας, είπε ότι η ανακοίνωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Πρόσθεσε πως το πρόσωπο έχει επιλεγεί και προέρχεται από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται γαι τον καθηγητή Ηλία Μπεριάτο.
 
ΣΚΑΙ