Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πλησιάζουν οι δίκες των Λευκιμμιωτών - Αιχμές για τους ...Δημάρχους των ΜΑΤ


http://1.bp.blogspot.com/_FjiHN5CGyGA/SJV2LhUfTDI/AAAAAAAACh8/l6_Fjf6NRNc/s400/pigs_011.jpg

Τον  Οκτώβρη ξεκινά ένας  νέος κύκλος δικών για τους Λευκιμμιώτες αγωνιστές  που «εγκλημάτησαν» υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια στον τόπο τους σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Στις 7 του Οκτώβρη δικάζονται οι: Παπα-Σπύρος Μοναστηριώτης, Μακαντάνης Σπύρος, Λειτούργης Γιώργος και Στέφανος Μοναστηριώτης.  Ακολουθεί στις 14 του ίδιου μήνα η δίκη της Ραφτοπούλου Ζαχαρένιας και έπεται συνέχεια με τη δίκη της πρώην Προέδρου του Αλεύχιμου Σαμοΐλη Νικολέτας.


Για ακόμη μία φορά ο αγώνας των Λευκιμμιωτών για την προστασία του περι-βάλλοντος ποινικοποιείται στα πρόσωπα των παραπάνω αγωνιστών με κατα-σκευασμένες και αβάσιμες κατηγορίες σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους Λευκιμμιώτες και να κάμψουν την αγωνιστικότητα τους. Η γνωστή τακτική των κατασταλτικών μηχανισμών και των εντολοδόχων τους θα αποβεί και πάλι άκαρπη.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Λευκιμμιώτες δεν πρόκειται να υπο-κύψουμε  στην προσπάθεια τρομοκράτησης και θα αγωνιστούμε για τη μη λει-τουργία του παράνομου Χ.Υ.Τ.Α .και για να δοθεί οριστική λύση για όλο το νησί.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
•    Τη βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στη Λευκίμμη που πλήγωσε την ψυχή και την περηφάνια μας.
•    Τους τραυματίες, τους συλληφθέντες, τα χημικά και τη νεκρή που άφησαν πίσω τους οι δυνάμεις καταστολής.
•    Αυτούς που με την υπογραφή τους προκάλεσαν όλα τα παραπάνω εξ-υπηρετώντας συμφέροντα άλλων.ΖΗΤΑΜΕ
•    Να σταματήσουν οι διώξεις και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες .
•    Να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορημένου οι πραγματικού ένοχοι
•    Να δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων με σύγχρονες τεχνολογίες που θα σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
    ΚΑΛΟΥΜΕ   όλους τους Κερκυραίους να δείξουν έμπρακτα, με την παρουσία τους στα δικαστήρια, την αντίθεση τους στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων .
 ΚΑΛΟΥΜΕ τους φορείς, συλλόγους, σωματεία να συμπαρασταθούν με ψη-φίσματα και  την παρουσία τους στο δίκαιο αγώνα μας.