Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πλούσια και ουσιαστική περιεχομένου η δραστηριότητα του Ηλία Μπεριάτου


ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
Συμμαχία για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό

29 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επίσκεψη Η. Μπεριάτου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και άλλους φορείς της Κέρκυρας

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε τη Δευτέρα (27-9-10) ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηλίας Μπεριάτος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αλλά και άλλους φορείς της πόλης της Κέρκυρας.
Ειδικότερα, ο κ. Μπεριάτος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Περιφερειάρχη κ. Γεωργαλίδη, τον οποίο επισκέφτηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών του στο νησί. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα της Περιφέρειας, καθώς και ζητήματα αναφορικά με δράσεις και έργα μελλοντικού προγραμματισμού με στόχο την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Επτανησιακής Περιφέρειας. 
Στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης, ο κ. Μπεριάτος συναντήθηκε με το Σύλλογο των Υπαλλήλων της ΠΙΝ,  προκειμένου να ακούσει τις εύλογες ανησυχίες τους, εν όψει της αλλαγής της δομής της Περιφέρειας, ενώ η επίσκεψη του εκεί ολοκληρώθηκε με συνάντηση στη Διαχειριστική Αρχή.
Ακολούθως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το ΤΕΕ, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Ν. Σπίγγο και στελέχη του φορέα. Η συνάντηση κινήθηκε σε θερμό κλίμα ενώ τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν ως επί τo πλείστον ζητήματα που απορρέουν από την ανακήρυξη της πόλης της Κέρκυρας ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και μεγάλα έργα που εκκρεμούν στο νησί και απαιτούν συντονισμένες προσπάθειες για την επιτυχή έκβασή τους.
            Τις επισκέψεις του στους επίσημους φορείς της πόλης ο κ. Μπεριάτος ολοκλήρωσε επισκεπτόμενος τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Μικάλεφ, όπου ενημερώθηκε για κρίσιμα ζητήματα και πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης θητείας του.
            Παράλληλα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  περιόδευσε στο νότιο τμήμα του νησιού, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δήμο Κορισσίων, ανταλλάσσοντας απόψεις με το Δήμαρχο, κ. Β. Χειμαριώτη για τα τοπικά θέματα.  Τέλος ο κ. Μπεριάτος επισκέφθηκε τη Λευκίμμη, όπου ανέπτυξε τις θέσεις του συνδυασμού του στους κατοίκους του Δήμου. Παράλληλα, στην εκτενή συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του, ο κ. Μπεριάτος τοποθετήθηκε σε φλέγοντα θέματα σχεδιασμού και ανάπτυξης της περιοχής.