Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Εθνική Τράπεζα: Προχωρά σε εντυπωσιακή ενίσχυση των κεφαλαίων της





EthnikiTrapeza_ElladosΣε εντυπωσιακή ενίσχυση των κεφαλαίων της με 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ προχωρά η Εθνική Τράπεζα, ενίσχυση που θα προέλθει μέσα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όσο και με δημόσια προσφορά μειοψηφικού ποσοστού της τουρκικής θυγατρικής Finansbanκ.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ διαθέτει τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων για να αποφασίσει τόσο την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου όσο και την Έκδοση Μετατρέψιμων Ομολογιών.
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους περίπου 2,8 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Από τα κεφάλαια αυτά, περίπου το 1,8 δισ. ευρώ θα αντληθεί από τις αγορές, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ενώ η Εθνική τράπεζα θα αντλήσει 1 δισ. ευρώ από την πώληση μειοψηφικού πακέτου περίπου 20% της Finansbank.

Με το ρευστό που θα αντλήσει η τράπεζα από τις αγορές θα επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο τα 350 εκ. ευρώ που άντλησε από το σχέδιο διάσωσης.

Χαιρετίζοντας την απόφαση ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για εξαιρετικά θετική εξέλιξη που δείχνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και την ελληνική οικονομία. Ο υπουργός οικονομίας κάλεσε μάλιστα τις τράπεζες να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να ενισχύσουν τη θέση τους στο διεθνές περιβάλλον, ώστε να στηριχθεί η ελληνική οικονομία.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ/ΜΠΕ