Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Παρακάλια στην Aegean και πρό(σ)κληση σε Athens και Sky για σύνδεση της Κέρκυρας

alt

Μετά το πρώτο μούδιασμα, έρχεται η απογοήτευση και το σοκ για την απόφαση της Ολυμπιακής να καταργήσει τα δρομολόγιά της προς Κέρκυρα, μία από τις πρώτες περιοχές που συνέδεσε με το κέντρο από την ίδρυσή της.
Οι τουριστικοί πράκτορες της Κέρκυρας που δραστηριοποιούνται στην έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων, πραγματοποίησαν χθες το πρωί συνάντηση στο Επιμελητήριο παρουσία του προέδρου του οργάνου, με στόχο να συντονίσουν τις ενέργειές τους και τον τρόπο αντίδρασης σε αυτή την απόφαση.


Οι πρώτες ενέργειες


Τις επόμενες ημέρες, θα αποστείλουν κοινή επιστολή στον Τύπο της Κέρκυρας και της Αθήνας για να ενημερώσουν το κοινό για τη δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη, που θα φέρει τις αερομεταφορές και, γενικότερα, τη σύνδεση της Κέρκυρας με την πρωτεύουσα, 20 χρόνια πίσω! Η Aegean έχει προγραμματίσει για τη χειμερινή περίοδο να κρατήσει δύο δρομολόγια την ημέρα με το πρώτο, μάλιστα, να αναχωρεί το μεσημέρι ακυρώνοντας τη δυνατότητα για αυθημερόν ταξίδι στην Αθήνα για δουλειές ή, στις περισσότερες περιπτώσεις, να προλάβει κανείς ανταπόκριση για άλλη πτήση εσωτερικού ή εξωτερικού χωρίς να διανυκτερεύσει στην πρωτεύουσα...

Επίσης, οι τουριστικοί πράκτορες θα επιχειρήσουν να συναντηθούν με εκπροσώπους της διοίκησης της Aegean προκειμένου να ζητήσουν να μεταφερθεί το μεσημβρινό δρομολόγιο στην ώρα που εκτελεί σήμερα την πρωινή της πτήση η Ο.Α. και, αν είναι δυνατόν, να διατηρηθεί και το μεσημεριανό.

Πρό(σ)κληση σε «μικρούς παίκτες» ακόμα και με προαγορά εισιτηρίων


Επίσης, οι τουριστικοί πράκτορες συζητούν το ενδεχόμενο να καταθέσουν επίσημη πρόταση – πρόσκληση για δρομολόγια προς Κέρκυρα σε μία από τις άλλες δύο (μικρότερες) ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, την Athens Airways και τη Sky Express (με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης) με τη δέσμευση ότι θα εξασφαλίσουν ικανοποιητικές πληρότητες, ακόμα και προαγοράζοντας θέσεις στις πτήσεις τους.


Corfupress