Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

 Ανακοίνωσε 77 υποψήφιους, δυστοκία για το Δήμο Κέρκυρας στο ΠΑΣΟΚ



altΔεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος της Κέρκυρας στα ονόματα των πρώτων 77 υποψηφίων δημάρχων στους οποίους το ΠΑΣΟΚ δίνει χρίσμα σε όλη τη χώρα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται οι υποψήφιοι όλων των άλλων νησιών, συμπεριλαμβανομένης και της «δύσκολης» Ζακύνθου. Πρόκειται για τμήμα της πρότασης της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός λίστας και ο Δήμος Παξών και ο Δήμος Ιθάκης, στους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν θα ανακοινώσει χρίσματα αλλά θα παράσχει "σιωπηρή" στήριξη.

Στο Δήμο Κέρκυρας

Η Ιπποκράτους προβληματίζεται για το όνομα το οποίο θα πρέπει να στηρίξει , καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το γκάλοπ που έφτασε σήμερα στα γραφεία του κόμματος και αφορά την Κέρκυρα δεν είναι ενθαρρυντικό για το αποτέλεσμα που θα έχει ενδεχόμενη στήριξη του νυν δημάρχου Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ και εξετάζει πλέον όλες τις εναλλακτικές λύσεις μεταξύ των οποίων την παροχή στήριξης στο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο υπό τον Αλ. Αυλωνίτη. Παράλληλα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν μία τελευταία προσπάθεια να βρουν όνομα – έκπληξη της τελευταίας στιγμής ενώ ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, Μάκης Μπούκας συμμετείχε χθες σε κομματική σύσκεψη στην Αθήνα με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την υπόθεση του Δήμου Κέρκυρας.
Αναφορικά με τον αριθμό των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, εκτός των 77 που ανακοινώθηκαν, αναμένεται να δοθούν άλλα 20 ονόματα έως το Σάββατο, ενώ δεν θα δώσει επίσημο χρίσμα σε άλλους 140, μεταξύ των οποίων (όπως όλα δείχνουν) και στην Κέρκυρα.

Οι υποψήφιοι που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ σε Ιόνια και Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση, είναι οι εξής:
ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Στέλιος Μποζίκης
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ Γιώργος Κάτσινος
ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - ΗΠΕΙΡΟΥ Φίλιππος Φίλιος
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Μάρκος Κοτσιλίνης
ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Ευστάθιος Ζαβιτσάνος
ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ Χρήστος Μπαϊλης

 corfupress.com