Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Δεν τα βρήκαν ΣΥΡΙΖΑ – Αυλωνίτης


altΣυνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας και αυτοδιοικητικών του ψηφοδελτίου του Αλέκου Αυλωνίτη, πραγματοποιήθηκε όπου συζητήθηκε η πιθανότητα συνεργασίας. «Δεν συγκλίνουμε με το πολιτικό στίγμα των δημάρχων» η ανακοίνωση του κόμματος. 
Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση της διακήρυξης της παράταξής του, του ονόματος του συνδυασμού και πιθανόν και την παρουσίαση στελεχών του ψηφοδελτίου του, που θα γίνει την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ. στη Νομαρχία, ο Αλέκος Αυλωνίτης συναντήθηκε με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.


Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των συζητήσεων που έχουν οι αυτοδιοικητικοί με εκπροσώπους κομμάτων, συνδικαλιστικών χώρων αλλά και μεμονωμένες προσωπικότητες του πολιτικού χώρου. Λιτή η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση δεν αφήνει ωστόσο περιθώρια για παρερμηνείες: «Το πολιτικό μας σκεπτικό δεν μπορεί να συγκλίνει με το πολιτικό στίγμα που εκφράζει η αυτοδιοικητική κίνηση των κ. Δημάρχων» τονίζουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή τους.
Μετά την εξέλιξη ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αποφάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτοδιοικητικούς της κίνησης Αυλωνίτη, όπως για παράδειγμα του Κώστα Παυλίδη, αντιδήμαρχου Θιναλίων και συνεργάτη του δήμαρχου Σπύρου Βάρελη.

Η ανακοίνωση

Ολόκληρη η ανακοίνωση που δόθηκε αργά το βράδυ στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
«Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Εσπερίων κ. Αλέκου Αυλωνίτη, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της αυτοδιοικητικής κίνησης της οποίας ηγείται ο κ. Αυλωνίτης.
Στη συνάντηση δηλώσαμε την πολιτική μας θέση ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, αποκτούν έντονο πολιτικό χαρακτήρα αντίθεσης στα κόμματα του δικομματισμού, στο πρόγραμμα σταθερότητας και την κατεύθυνση του ΔΝΤ, στον τρόπο που οι πολιτικές αυτές εκφράζονται στο χώρο της αυτοδιοίκησης με το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Το πολιτικό μας αυτό σκεπτικό προφανώς δεν μπορεί να συγκλίνει με το πολιτικό στίγμα που εκφράζει η αυτοδιοικητική κίνηση των κ. Δημάρχων.
Ομόφωνη απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας είναι να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε τη δημιουργία αυτοδιοικητικής κίνησης σε συνεργασία με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, ανοιχτής στη συμμετοχή κοινωνικών φορέων, σχημάτων, συλλογικοτήτων και ανένταχτων πολιτών, με σκοπό τη συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Κέρκυρας».

corfupress