Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ευθύνες σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό για το θάνατο του βρέφους





nosokomeioΕυθύνες, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Βέροιας και Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης, για σωρεία λαθών, παραλείψεων και εσφαλμένων ιατρικών χειρισμών διαπιστώνει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας, για το θάνατο του ηλικίας 13 μηνών, Γιάννη Μωϋσιάδη από την Κοζάνη, τον περασμένο Μάρτιο. Το πόρισμα διαπιστώνει δέκα παραλείψεις του ιατρικού προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας και τρεις του νοσηλευτικού προσωπικού του ίδιου νοσοκομείου γιατί, όπως επισημαίνει, «δεν εκτιμήθηκε ορθά και έγκαιρα η κατάσταση του βρέφους».

«Οι παραλήψεις αυτές», όπως αναφέρει το πόρισμα, είχαν ως αποτέλεσμα το δεκατριών μηνών βρέφος από την Κοζάνη να διακομισθεί στη Θεσσαλονίκη χωρίς φλεβική γραμμή και αφυδατωμένο ενώ δεν επιχειρήθηκε έστω και την τελευταία στιγμή, η προληπτική χορήγηση αντιβίωσης.

Σε ότι αφορά το νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, το πόρισμα διαπιστώνει ότι δεν προχώρησε έγκαιρα στη διακομιδή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, "με υποψία εξελισσόμενης σηπτικής καταπληξίας" ενώ για την Μονάδα όπου διακομίστηκε και εξέπνευσε το βρέφος, το πόρισμα δεν επιρρίπτει παραλείψεις ή ευθύνες του ιατρικού προσωπικού.

Το πόρισμα του επιθεωρητή Υγείας, Γιώργου Μαλακώζη, που διενήργησε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διαβιβαστεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης καθώς διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά τη μήνυση, που υπέβαλαν οι γονείς του βρέφους.

Πηγή: ΝΕΤ 105,8